Vraag & Antwoord

OS Windows

NT4 server en internet op de workstations

5 antwoorden
  • Hallo,<P>Als NT (4) leek ben ik blij dat ik mijn netwerkje met 2 win98 computers heb weten aan te leggen.<P>Ik zou alleen graag het internetsignaal dat ik op de server binnenkrijg willen delen met de andere computers. Ik heb alleen geen flauw idee hoe ik dat moet aanpakken.<P>Mijn vragen: 1) kan dit zonder het installeren van extra software? En hoe? Is dat enigzins makkelijk uit te leggen?<P>2) Of is het makkelijker om software te installeren (ik ben bv bekend met winroute)?<P>Alvast bedankt voor nuttige tips!<P>Pieter.
  • heb/had het binnen 10 min. aan de praat met sygate home network<P>
  • Je zou inderdaad sygate of winroute ofzo kunnen gebruiken, maar als je op de server Windows 2000 of W98 (of later) installeerd, dan kan je ook gewoon gebruik maken van het standaard ingebakken ICS (internet connection sharing).
  • Thanks, het werkt met winroute.<P>Ik heb op mijn server NT4 staan omdat ik begrepen had, van degene van wie ik deze server kreeg, dat alleen NT er op draait. Verder heb ik daar zelf geen verstand van dus heb ik het maar zo gedaan. Heeft win98 (of later) nog voordelen boven NT4?
  • Dat ligt er maar net aan wat je precies allemaal met je server wilt doen...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.