Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win2000 prof. opstarten zonder wachtwoord

Anoniem
Toeter84
6 antwoorden
 • Ik heb op mijn pc windows2000 prof. geinstalleerd. Het is een standalone pc en ik ben de enige die er op werkt. Ik zou graag win2000 willen opstarten zonder me elkaar te moeten aanmelden, is dat mogelijk?
 • Ja, want de mijn werkt op die manier. Alleen zijn bij mij de instellingen door WIndows 2000 gemaakt tijdens de installatie.
  Wat je moet doen is de gebruiker (jezelf) beheerder/administrator rechten geven. Anders kun je geen software en zo installeren. Vervolgens moet je automatisch aanmelden. Dit kan bijvoorbeeld via TweakUI. Ik zag tenminste dat mijn gebruikersnaam en wachtwoord was ingevuld. Ik heb het zelf niet gedaan, maar ik zou het dus wel kunnen wijzigen via TweakUI.
  Ik denk dat er meer oplossingen zijn, maar die ken ik zelf (nog) niet.
 • Start->Instellingen->Cofiguratiescherm->Gebruikers en Wachtwoorden->en dan het vinkje bij "Gebruikers moeten wachtwoord invullen" weghalen.

  ——————
  Met Palm blijf je Kalm!

  [This message has been edited by Belg (edited 09-01-2002).]

 • Belg, bedankt het werkt.
 • Hans.Vosman, jouw oplossing is wel goed en werkt onder de OS'en 95, 98… maar niet onder 2000 e.a. NT typen, omdat dat een heel ander soort aanmelding is.

  Ik heb het zelf ook en sinds 98se wil hij ook niet meer automatisch doorstarten.
  * Toeter84 hybernate't tegenwoordig gewoon

  ——————
  Toeter
  :: been.there :: learned.that :: came.back ::
  H » « S

 • Toeter, misschien heb je gelijk, maar ik denk dat we over hetzelfde hebben maar dan anders.
  Tijdens installatie van WIndows 2000 werd mij de vraag gesteld of het zou worden gebruikt door één gebruiker en of ik een automatische aanmelding wilde hebben (o.i.d.). Daar heb ik ja op gezegd. Dat ene vinkje staat bij mij ook uit, maar dat heb ik zelf niet gedaan. En inderdaad werkte het, alleen ik heb voor mijn gevoel verder helemaal niets ingesteld!
  Verder heb ik op diezelfde vraag bij een eerdere installatie wel met nee beantwoord. Nou, dan wordt de boel heel anders ingesteld, zeg maar niet ingesteld.

  Dus ik heb globaal alleen naar de verschillen gekeken. Dat vinkje was me nog niet opgevallen. Het grote verschil is dat ik nu automatisch de beheerders rechten kreeg, verder zag ik in TweakUI dat de gebruikersnaam was ingevuld. Deze zal dat wel uit het register hebben gevist. Die instelling zal alles te maken hebben met dat vinkje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.