Vraag & Antwoord

OS Windows

modemproblemen in XP

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Op mijn computer heb ik naast Windows ME, WindowsXP geïnstalleerd. WindowsXP heb ik op een aparte NFTS-partitie geïnstalleerd. In Windows ME werkte mijn modem (Creatix V.90 HamDataFax modem) altijd prima op com 3. WindowsXP herkende dit modem niet. Ik heb het modem uit de computer gehaald en ook gekeken of het modem niet in de hardwarelijst stond. Zo heb ik de computer 2 keer zonder modem opgestart. Daarna het modem weer ingebouwd en weer opnieuw opgestart. WindowsXP weigert het modem te herkennen. Ik heb intussen de goede driver bij Medion gedownload, maar XP weigert com 3 toe te wijzen aan het modem. Wat moet ik doen? Een nieuw modem kopen? Is er een modem wat speciaal geschikt is voor XP, of is het voldoende om bij een bekender merk dan Creatix te gaan zoeken
 • Je hebt een Aldi - PC, denk ik.
  Ik heb het zelfde probleem met de
  interne Creatix V90 Ham modem.
  Ik heb hem als eerste geinstaleerd gehad
  en kreeg toen problemen met het automatisch
  afsluiten van de PC. (inzake herstart)
  Ik heb de drivers voor Win98, WinME, Win 2000
  en standaard XP geprobeerd.
  Niets hielp.
  Heb toen alles geformateerd en opnieuw vers
  geinstaleerd en krijg nu het modem helemaal
  niet meer onder WinXP aan de praat.
  Onder WinMe werkt alles prima.
  Ik ga nu een extern modem toepassen, want ik
  weet het niet meer.
 • hallo,
  Ten eertse het ligt zeker niet aan je modem, dus ga daar alsjeblieft niet mee rotzooien, want dan kan je hem straks echt weggooien. als het goed is heb je bij je modem software gekregen, zo ja, start dan iets van modem setup op, heb je geen software probeer het dan te vinden via internet of zoiets, je moet software hebben, want anders doet ie het niet, want had hetzelfde probleem, en bij mij doet ie het nu wel. succes
 • Hai, Ik had hetzelfde probleem toen ik XP op mn broer zn Aldi-PC knalde.

  De oplossing die bij mij werkte was de volgende:
  Ga na de XP installatie naar configuratiescherm/systeem/hardware/apparaatbeheer Daar zie je nu een nog niet geïnstalleerde PCI-controller met zo'n irritant geel uitroeptekentje staan.
  Klik deze aan met de rechter muisknop en selecteer 'stuurprogramma bijwerken' Je wordt nu gevraagd om een stuurprogramma te selecteren. Wijs hier het Windows2000 stuurprogramma van de modem aan dat te vinden is in d:/drivers/modem/win2k en voltooi de handeling. Bij mij werkte de modem direct en kon ik hem gelijk gebruiken.

  Suc6 ermee!!

  Leendert
 • Of het modem is niet compatible met Windows XP :cry:
  Ik heb dezelfde ellende gehad met mijn oude modem. Nu heb ik een HamDataFax v92 van intel. Zalig modempje.
  Wat je nog zou kunnen proberen is op de site van intel de drivers te downloaden van deze modem. Wie niet waagt wie niet wint :wink:
 • Hier hebben we ook zo'n Aldi PC waar eerst Windows ME opstond, toen er XP op gezet maar met de bijgeleverde drivers van de modem wilde de PC niet meer afsluiten dus even een update gehaald bij Medion, en verder helemaal geen problemen meer gehad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.