Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerk in XP werkt slecht

leonardus
8 antwoorden
  • Ik heb een netwerk in XP: 1 PC als server (A), met daarop XP home-edition, met 2 Realtek netwerkkaarten: één voor internet, één voor intern netwerk.
    Op 2 andere PC's ( B en C )is Windows ME geïnstalleerd, met in elk een Realtekkaartje.
    Computer C wordt braaf gevonden, en kan ook internetten, computer B wordt meestal niet gevonden.De lampjes op alle netwerkkaarten knipperen keurig groen.
    Verder verschijnt op beide PC's geregeld de melding dat een nieuw Residential Gateway Device is gevonden, dit alleen als er verbinding is.
    Iemand suggesties?

    Bijgewerkt: 4-12-01 Antwoord op de vragen over dit artikel staat een stukje verderop in dit forum.

    [This message has been edited by Reinhard Bijlsma (edited 04-12-2001).]

  • Interessant. Zijn B en C identiek aan elkaar en gebruik je op beide dezelde instellingen?
  • Maak je een gebruik van een Hub of heb je de 3 PC doorgelinkt?
  • Maak je een gebruik van een Hub of heb je de 3 PC's doorgelinkt?
  • Ik krijg ook regelmatig de melding dat er een nieuwe Residential Gateway Device beschikbaar is. Ik internet via @home. Wie kan mij vertellen wat deze melding inhoudt?
  • Die melding zal waarschijnlijk over je kabelmodem gaan. Maar hoe is je netwerk verder opgezet? Qua instellingen?
  • Op de pc's B en C draait Windows ME, beide met een Realtek 8029 kaartje, en beide zijn geconfigureerd met behulp van de XP Wizard thuisnetwerk. De schijven op B en C zijn gedeeld.
    De verbinding loopt via BNC kabels, geen hubje dus. Computer A dient aan te staan om te kunnen internetten.
    Ik ontdek trouwens wel dat het lampje van de netwerkkaart in computer C oranje brandt i.p.v. groen.
    Ik heb alles gescand op virussen ( o.a. Badtrans) met de nieuwste virusdefinities.
    De ingebouwde XP firewall van computer A staat aan.
  • dan moet je kijken of beide computers hetzelfde protocol gebruiken, beide tcp-ip bijvoorbeeld, let daarbij op dat je bij xp geen netbeui kan gebruiken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.