Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe groot is xp???

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik heb een schijf van 2 gb en daar past xp niet op. Als ik nu programma's wil installeren op een andere schijf krijg ik steeds problemen dat de opstartschijf vol is. Wie weet raad
 • als je schijf maar 2 GB is wat voor een pc heb je dan (processor / geheugen) etc.
  want voor XP heb je minimaal 300MHz systeem met 128 MB geheugen nodig
 • Als die andere schijf groter is, moet je ze eens omdraaien. Geef XP de ruimte (>6 GB).

  mvrgroet Edmond

 • Heb een schijf van 30 gb en een van 40 gb. Onder ME draaide alles goed. Maar met Xp heb ik alleen maar gekloot. Als ik een schijf van 30 gb formateer in XP doet hij maar 1,95 gb. Op de andere schijf heb ik ME weer gezet en dat werkt voor beiden schijven probleemloos.

 • Inde root staan 2 files, pagefile.sys en hibernate.sys die zijn samen 1,5 gig groot.
  pagefile.sys is de swapfile, en hibernate.sys is een file om windows in hibernate modes te laten komen.

  Daardoor kun je met install van WinXP best 2 gig schijfruimte kwijtraken.

 • Ik heb de hibernate uit staan en de pagefile op een andere partitie.
  Bij mij is XP Pro circa 1,1gb.

  André

 • Beste henk, blijkbaar gaat het niet goed met je, want je reageert niet terug op topics en postings en blijkbaar heb je nog steeds hetzelfde probleem, als je nu eens terug zou e-mailen of zou reageren op je topic, dat zou misschien wat helpen !
  een ding weet ik zeker !, het telkens afkraken van xp en niets toevoegen aan topics helpt niet om je 68 gig terug te halen onder xp, dus kijk nog eens naar je vorige topics(waar ik op gereageerd heb) en reply daar dan eens op, want ik wil(en met mij velen andere(denk ik)) je best wel helpen, maar reageer dan wel terug.

  Hoop wat van je te horen, arno

 • Ik ben dank zij jullie hulp iets verder. De 40 gb schijf is nu compleet benut. Geformatteerd naar ntfs. Werkt nu goed. Maar mijn onvrede is gebaseerd op het feit dat ik nu al uren en uren bezig ben na de upgrade van een perfect werkende machine met ME, naar XP. En nog zijn er apparaten die nog steeds niet goed werken. Pinnacle kaart Studio DV, b.v., webcam, netwerk werkt nog niet etc. Als je een upgrade uitvoert, is het toch van de gekke dat je dan zoveel werk hebt. En uiteindelijk heb ik het gevoel, dat het wel een keer goed zal komen. Maar ik blijf het echt een vreemde zaak vinden!!
 • Beste Henk, je hebt helemaal gelijk !, maar ja…..soms moet je even roeien met riemen die hebt, ik zelf heb ,b.v. nog geen drivers van HP voor mijn printer, kan ik lang over door gaan………maar helpt het ?
  Ik wil best voor je gaan kijken of ik wat drivers voor je kan vinden en wat andere mensen voor oplossing hebben gevonden voor de hardware die jij in je systeem hebt.
  Maar alles werkt nu ?, wat betreft de hd's van ibm, ben even benieuwd of die bios update heeft gewerkt of was het wat anders ?

  groetjes arno :smile:

 • Sorry, maar ik krijg direct een foutmelding als ik in uitvoeren fdisk type. Opstartdiskette erin en a:fdisk flitst even voorbij en ik zie verder niks.
 • je moet ook niet de FDISK van de diskette gebruiken, maar de FDISK van Windows zelf…
  C:Windowscommandfdisk.exe
 • Is niet te vinden in xp!
 • Dan booten met de XP cdrom en setup starten. In het begin van de setup kan je ook je partities bekijken en eventueel aanpassen.

  Verder zou je in XP ook naar device manager kunnen gaan en dan naar disk manager, daar kan je het ook allemaal doen.

 • Hipapipa, sorry, je zegt allemaal dingen die ik geprobeerd heb en die niet werken. In ieder geval bedankt.
 • quote:
  Originally posted by Henk Bakker:
  Hipapipa, sorry, je zegt allemaal dingen die ik geprobeerd heb en die niet werken. In ieder geval bedankt.

  1 van bovenstaande opties MOET werken, zo niet, dan kan je systeem in de prullenbak. En aangezien dat niet nodig is, zal je het met bovenstaande tips moeten kunnen doen…

 • Bios flash haalde niks uit, Arno, nog welbedankt! Vriend van mij had partition manager 6. Een schijf, die van 40 gb daarmee tot leven gebracht, geluk??? Ik weet het niet, maar die is nu op ntfs geformatteerd en werkt goed. De andere schijf wordt nog steeds maar voor 1,95 gb gezien. Ik heb IBM mail gestuurd, ik kan nu in ieder geval even vooruit. Voor xp heb je partition manager 7.0 nodig. Groetjes
 • Heb je al met FDISK gekeken naar die schijf die nog maar 1,95 GB over heeft? Want dit is puur een kwestie van partities (opnieuw) aanmaken. Dit ligt in het geheel niet aan Windows XP.
 • hipapipa bedankt voor je reactie. Als ik je ergens mee gekwetst heb, sorry, dat is geenszins de bedoeling! Punt. Nu even over fdisk. Ik had dus op de andere hdd ME gezet. Die schijf heb ik in xp dus nu geformatteerd. Maar misschien kun je me uitleggen wat ik nu met fdisk moet doen, om een en ander goed te laten lopen. Want fdisk maakt toch partitie's aan van maximaal 2 gb?? Ik weet er niet zoveel van, moet ik ook weer eerlijk toegeven. Alvast bedankt!
 • Fdisk kan meer dan 2gb aan als je de 'ondersteuning voor grote schijven' aanzet.
 • Als je FDISK draait vanaf de RUN/UITVOEREN optie in het startmenu in Windows zelf, dan kan je ook grotere partities aanmaken.
  Geef ff aan hiero wat nu de partitie indeling is van die schijf…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.