Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Icoontjes in het Systeemvak

xp
6 antwoorden
 • Er zijn al eerder vragen over geweest maar een oplossing is er volgens mij nog niet gegeven. Vandaar dat ik hem nogeens vraag.
  In de Taakbalk rechts onderin naast de klok (het systeemvak)krijg ik de ene keer die en de andere keer soms andere icoontjes te zien en vaak diegene die ik wil zien staan er nooit bij. Zoals: Volumeregeling, popupkiller, getright, creative soundblaster.
  Ik heb van alles volgens mij al uit geprobeerd: Eigenschappen taakbalk => vinkjes wel/niet bij Niet-actieve pictogrammen opruimen, klassieke stijl, maar dit helpt bij mij niet.
  Heeft iemand daar een oplossing voor?
 • Ik kan je denk ik alleen een tip geven wat betreft het volumepictogram: ga naar 'Configuratiescherm' -> 'Geluiden en audioapparaten' en zet een vinkje voor 'Pictogram voor het volume in het systeemvak plaatsen'. Verder zal je het al enkele malen geprobeerd hebben maar kies 'Eigenschappen' via rechter-muisbutton op je taakbalk -> klik op 'Aanpassen…' -> en kies hier welke pictogrammen van je systeemvak je wilt verbergen of laten zien. Als hier de pictogrammen niet bijstaan die je zoekt moet je ze op een andere manier zien te activeren, welke kan ìk je helaas niet bij helpen.
  Succes
 • Hi,
  klik op start, uitvoeren en typ dan msconfig
  Kies dan voor het tabje optarten en vink uit
  wat je kwijt wilt. LET WEL OP MET msconfig !
 • Bij Msconfig bij opstarten staat alles aangevinkt.
  Alleen krijg ik die icoontjes niet allemaal te zien in het systeemvak. Alleen maar Norton, de muis en afentoe wat anders, maar dat komt niet vaak voor.
  Bij eigenschappen van de taakbalk staan de desbetreffende programma's op altijd weergeven.
  Volgens mij is het een bug in WindowsXP.
 • Volgende oplossing:

  Ga naar je configuratiescherm en kies klassieke weergave.
  Dan kies je voor Taakbalk en menu start
  Dan zie je op het eerste tabblad het systeemvak staan en daarbij zie je aanpassen.

  Daar kan je precies instellen welk icoontje je wel en niet wil laten zien.

 • En dat werkt nu juist bij mij niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.