Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP en W98

Binary
8 antwoorden
 • Wie kan mij vertellen of en hoe ik W98 gemakkelijk en zonder problemen naast XP kan installeren?
  Ik heb nl. een Lifetec scanner die absoluut niet goed aan de praat te krijgen is onder XP omdat er geen XP drivers voor zijn en komen (met de 2000 en NT drivers lukt het ook niet).
  Nu zit ik er aan te denken om W98 puur en alleen naast XP te installeren om de scanner te kunnen blijven gebruiken.
 • Win98 en XP gaan probleemloos naast elkaar. Het makkelijkste is om eerst Windows 98 te installeren en daarna XP. Windows XP ziet dan automatisch Win98. Zet XP wel op een andere partitie.
 • Alvast bedankt voor je reaktie.
  Echter, mijn PC is net een maand oud en ik heb alles juist zo'n beetje op orde, dus om nou alles weer opnieuw te installeren…
  Kun je ook W98 achteraf "erbij" installeren op een andere partitie of is dat vragen om problemen?
  Graag nog even je advies.
 • Hallo,
  Kijk even in Computer!totaal nummer 10
  van october 2001 , daar staat uitgebreid hoe je een multiboot systeem kan installeren.
 • Ik denk niet dat jouw situatie in ComputerTotaal staat beschreven. Die ging uit van een schone schijf. De moeilijke manier is even anders. Je begint met gewoon booten vanaf Win98 CD en installeren op een 2e partitie. Als dat klaar is is alleen Win98 toegankelijk. Om dat te herstellen moet je booten vanaf WinXP CD en installeren op de 1e partitie. Setup maakt nu een map Windows.0 aan en een tweetal verwijzingen hiernaar in bestand boot.ini. De Default verwijzing moet weer naar de map Windows gezet worden en de regel onder [operating systems] moet worden verwijderd zodat alleen de regel met Windows overblijft. Hierna moeten beide systemen te kiezen zijn.
  PS: mocht je over WinXP Pro beschikken dan kun je direct na opstarten van Setup kiezen voor R (repair) van het bestaande systeem. Die zorgt dan wel voor het systeemherstel.
 • Bedankt voor jullie reakties.
  Ik zal in elk geval het artikel even lezen. Wat betreft de oplossing van Binary, ik moet eerlijk bekennen dat dit voor mij toch wel een beetje een duik in het diepe is al zou ik het wel uit willen proberen. Is het mogelijk om nog iets gedetailleerder aan te geven welke stappen ik moet doorlopen?
  Zou fijn zijn.
 • Binary,

  Ik heb ergens gelezen dat WIN98 alleen in de 1e (primaire) partitie kan worden geïnstalleerd.

  Hoe denk jij daarover?

  S.

 • ik heb win xp en win 98se op mijn system.

  ik heb eerst win xp er op gezet toen win 98se er bij gezet op een tweede hdisk.
  alle twee werken perfect xp op C> en win98se op E>.
  maar je moet dan wel de pc opstarten met een boot flop 98 98se of me

  [This message has been edited by plextor (edited 06-01-2002).]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.