Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer op TV aansluiten

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik wil graag mijn PC via TV-out kaart (GeForce3 Ti 200) aansluiten op onze Philips breedbeeld TV ivm DVD-speler die in PC zit.
  Nu heb ik een S-video kabel met audioplug aan de ene kant en een scart aansluiting aan de andere kant gekocht en alles gaat goed….. alleen krijg ik zwart/wit beeld op mijn TV!!!
  Dus beeld wordt keurig overgezonden evenals geluid alleen wordt het zwart/wit, ik snap er niks van, heb al heel wat instellingen nagelopen….
  Wie kan mij helpen?
 • Je zult ervoor moeten zorgen dat je tv-toestel de "primaire monitor" wordt. Dit doe je door naar configuratie-scherm-beeldscherm-instellingen te gaan. Dubbelklik hier op het beeldscherm en hier kun je dan instellen welke primair is/wordt.

  Veel succes ermee,

  Bram Beneken Kolmer

  ——————
  You don't need eyes to see, you need vision…

 • Hi;
  hoorde pas dat je bij problemen DVD- tv op
  tv kanaal 198 moet instellen! Heb zelf pas een PC met dezelde kaart gekocht bij een
  supermarkt (Duits) Bij mij werkte het.

  Prettige Avond…..

 • bij mij werkt het anders, hoor! TV is gewoon het 2e scherm, zoals het ook hoort, maar is wel ingesteld als PAL-G apparaat. Anders wordt het bij mij ook z/w.
 • Wat bedoel je met "audioplug aan de ene kant en een scart aansluiting aan de andere kant". Een s-video is iets anders dan een audio plug. Waarschijnlijk heb je een z.g. "composite video" kabel. Je zult dit bij TwinView dan ook in moeten stellen, dus rechtsklikken op de 2e monitor > Output Device > Format instellen op composite video
 • Ik had een kabel met aan de pc kant twee uiteinden, nl. S-video en audio en aan de TVkant scart.
  Heb inmiddels de oplossing gevonden! Gelukkig!! Namelijk een S-VHS (is S-video) gold plated kabel, voor overdracht van beeld en een losse audiokabel voor geluid.
  En het werkt, perfect beeld en geluid.
  Dus tip voor een ieder die met hetzelfde probleem kampt, koop een weliswaar wat duurdere, maar kwalitatief duidelijk beter, gold plated s-vhs kabel, met dus aan beide kanten een S-vhs "plug" en niet een omzetting naar scart of whatever…..
 • Kijk eens op mijn homepage via www.schoenmakers.ws en klik op de knop "DVD". Daar staat hoe ik het gedaan heb en welke software ik gebruik. Werkt perfect!

  Suc6 Wim

 • Leuke site Wimpy!! met inderdaad vele handige en nuttige tips. Alleen jammer dat je de MP3 niet kan downloaden :-)
 • hoi
  ik heb dit ook gedaan, van een laptop naar de tv. ik kreeg na een beetje prutsen prachtig kleur beeld, alleen werkt de dvd niet. wel op de laptop, maar ik krijg geen beeld op de tv. het schermpje waar ie zou moeten komen is zwart. ik heb verschillende formaten film geprobeerd met verschillende 'filmpjes spelers' (windows media player, quicktime, the playa) maar overal hetzelfde. behald bij quicktime zag ik beeld, maar alleen als het beeld op z'n aller kleinst werd gezet.

  wie heeft er een tip voor me?

  gr
  warda007

  ——————
  Het leven is zooooooooo mooi!

 • Of het de oplossing is weet ik niet, maar volgens mij doe je er beter aan een echte DVD-player zoals WinDVD of PowerDVD te gebruiken voor de weergave van je DVD's op TV.
  NB. mocht je niet in het bezit zijn van deze twee programma's zie dan even de aanbieding voor de Computer!Totaal-DVD: http://www.computertotaal.nl/dvd/dvdinhoud.phtml

  Suc6!

 • ik maak ook gebruik van WinDVD voor de dvd's, maar ik bedoel ook gewone filmpjes (avi, mpeg enzo), die doen het ook niet.

  ——————
  Het leven is zooooooooo mooi!

 • Op welke wijze heb je de laptop verbonden met de TV? Qua kabels ed bedoel ik.

  Kijk trouwens ook eens in ComputerTotaal nr. 10 (oktober), werd ik ook naar verwezen. Daar stond de oplossing voor mijn probleem niet, echter er stonden wel nuttige tips…

 • Hallo allemaal,

  Onlangs heb ik mijn eigen gaming computer in elkaar gezet. Hieronder even de eigenschappen:

  Antec P182
  Core i7 920
  Asus P6T Deluxe V2
  Corsair triple 1600 - 6GB
  Power Color HD4870 1GB (2x DVI uitgangen)
  Samsung Ecogreen 500GB
  Scythe Mugen 2

  Mijn volgende aankoop zal worden een TFT/LCD monitor/TV aan te sluiten op mijn computer. Dit scherm wil ik gebruiken als TV zowel PC monitor. Het scherm moet verder de volgende eigenschappen bevatten:
  - 27" of groter
  - Digitenne van KPN moet aan te sluiten zijn. ( http://www.kpn.com/televi…ein:banner:digitenneplein )
  - Full HD

  Verder weet ik dat TFT schermen niet groter te verkrijgen zijn dan 27", maar dat wanneer je een LCD TV aansluit je de kans hebt dat het beeld niet synchroon loopt met het geluid. Verder zit ik 1 meter van het scherm af dus lijkt het me verstandiger een niet al te grote TV te kopen vanwege de grote pixels.

  Nu luidt mijn vraag als volgt:
  Moet ik voor een TFT scherm of een LCD TV gaan?

  Ik heb ook een combi scherm gevonden. Graag zou ik van jullie willen weten wat jullie hier van vinden en of het met de eisen die ik stel, wat voor me is. Zie onderstaande links.
  http://www.lge.com/products/model/detail/M2794D.jhtml
  pricewatch: LG M2794D

  Graag heb ik jullie voldoende geinformeerd!

  Ik kijk uit naar jullie reacties.

  Alvast bedankt!

  Grt Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.