Vraag & Antwoord

OS Windows

boot windows me & xp

6 antwoorden
  • ik had windows me en windows xp op mijn computer geïnstalleerd en kon kiezen welk systeem te starten via een bootmenu aangemaakt door windows xp. nu heb ik windows Me opnieuw moeten instaleren en ben ik het bootmenu kwijt. weet iemand hoe ik het bootmenu terug krijg zonder windows xp opnieuw te instaleren<P>vele dank
  • Lukt niet. Windows ME heeft het bootblock veranderd. Je moet dus toch Windows XP opnieuw installeren.
  • Je kunt ook XP vanaf cdrom booten, wachten tot hij de vorige installatie heeft gevonden, en dan de Repair-optie kiezen.<P>mvrgroet Edmond
  • Edmond, als jij mij kunt vertellen waar deze Repair optie in de Home Edition zit, dan zou ik dat heel graag willen weten. Voor zover ik weet zit die alleen in de Professional.
  • Ik had hetzelfde probleem, en heb de volgende route gekozen:<P>Download van <A HREF="http://www.winimage.com/bootpart.htm" TARGET=_blank>www.winimage.com/bootpart.htm</A> de utility bootpart. Deze bezit de optie om een WinXP bootsector te repareren door het commando "bootpart winnt boot:c:" Kopieer vervolgens vanaf de XP CD in de i386winnt32 directory de volgende bestanden naar de root van de C: schijf: Ntdetect.com Ntldr. en bootfont.bin<P>Maak vervolgens een boot.ini aan met de volgende inhoud:<P>[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C: = "Microsoft Windows"<P>Die partition(2) moet verwijzen naar de driveletter: dus als je XP op de 3e partitie (E :smile: hebt dan wordt dit een 3.<P>En dan rebooten en duimen . . . <P>Ik had zelf wel XP proffesional maar het boot system restore geeft daarbij slechts een beperkte restore: alleen datgene wat bootpart ook doet. De benodigde NTLDR etc zet hij niet terug.<P>Verdere informatie is te vinden op: ZDNET forum in Duitsland: <A HREF="http://php.zdnet.de/foren/showmsg-wc.php3?msgid=2806568" TARGET=_blank>http://php.zdnet.de/foren/showmsg-wc.php3?msgid=2806568</A> Wintotal: <A HREF="http://www.wintips.de/tips/nt/nttip4.htm" TARGET=_blank>http://www.wintips.de/tips/nt/nttip4.htm</A> en natuurlijk de diverse verwijzingen op http:// <A HREF="http://www.winimage.com/bootpart.htm," TARGET=_blank>www.winimage.com/bootpart.htm,</A> met name de Boot.ini reference op <A HREF="http://www.sysinternals.com/ntw2k/info/bootini.shtml" TARGET=_blank>http://www.sysinternals.com/ntw2k/info/bootini.shtml</A> is erg uitgebreid.
  • Nog een kleine correctie op het bovenstaande: in die boot.ini moet natuurlijk in de Default regel ook dezelfde verwijzing staan, dus bij een XP op 2e partitie:<P>[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C: = "Microsoft Windows"<P>Succes !

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.