Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

error...?!?

None
13 antwoorden
 • Elke keer als ik XP start verschijnt er de mededeling dat er een fatale error is geconstateerd en de vraag of ik 't door wil geven aan Microsoft. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd. Zo ben ik al teruggegaan naar een herstelpunt. Maar, dat maakt niets uit. Ook heb ik met MSCONFIG geprobeerd uit te vinden wat die melding veroorzaakt. Maar helaas… Wie heeft een idee?

  Een vorige keer dat ik regelmatig deze melding kreeg is m'n computer vastgelopen (XP) en ik kon toen helemaal niets meer dan het systeem opnieuw inrichten.

 • Mogelijk dat er iets verkeerd geinstalleerd staat.
  Probeer eens een update uit te voeren ,boven je bestaande versie.
  Mogelijk is dan het probleem verholpen
  rinder
 • Schijnt een kwaaltje van XP te zijn…

  Heb ook zo´n melding gehad en eens gekeken wat het inhoud. XP maakt van elk bestandje wat volgens het OS fataal is een rapport. Het lijkt echter of je continue dezelfde foutmelding krijgt. Ik kreeg het weg door continue op sluiten te drukken totdat het schermpje niet meer verschijnt )keer of 30 is normaal!'.

  Reboot dan nog eens. Bij mij deed het zich niet meer voor

 • Het is voor mij niet echt mogelijk een update uit te voeren (denk ik). Ik heb zo'n ALDI machine gekocht en daar staat XP dus al op en verder heb ik er een recovery CD-Rom bij gekregen.
 • Ik neem aan dat zelfs de aldi geen illegale software meelevert. Try en gaat er wat mis: juridisch valt jou niets te verwijten.
 • Helaas, weer te vroeg gejuicht… Bij het afsluiten kwam er een STOP scherm. En toen ik daarna weer eens probeerde… zucht… weer dezelfde foutmelding…!!! grrrr

 • Beste sando, vertel eens wat meer ovet de aard van de fout melding, welk programma is het ?, of kopieer even het begin van de mem-dump, welke in de error report staat die je krijgt.

  Misschien kunnen we wat wijzer worden over het programma of de service die niet goed loopt !

  Mvrg arno

 • WinXP staat standaard zo ingesteld dat alle fouten aan Microsoft worden doorgegeven. Ga naar Systeemeigenschappen > Geavanceerd. Klik op de knop Fouten Melden, kies Geen fouten melden (eventueel vinkje weghalen). Er wordt voortaan geen rapport meer gemaakt voor Microsoft.
 • Mogelijk ben ik er nu wel uit… Maar, ik wacht nog even met juichen…

  Na de update van XP kreeg ik een foutmelding van Norton antivirus. Ik heb dat programma verwijderd en weer opnieuw geinstalleerd. En… géén foutmelding meer…

  Die tip van het vinkje weghalen bij foutmeldingen is prima. Alleen vraag ik me dan af of het systeem op den duur niet vastloopt. Mijn systeem gaf aan dat er sprake was van een ernstige fout. En ik ben bang voor het vastlopen zoals dat in het verleden is gebeurd. Toen kreeg ik direct na het eerste Windows XP scherm(zwart) een fotmelding en kon helemaal niets meer. De enige oplossing was toen terug naar de fabriekssituatie. En daar wordt je niet vrolijk van… (alle mails, documenten etc. kwijt…!)

  Nou ja, mocht het nog niet lukken dan zal ik inderdaad de specifieke fout aangeven. Nogmaal bedankt!!!

  Sander

 • en waarom niet nu ?, als je bang bent dat je systeem zodanig crasht, dat alleen een upgrade nog kan plaats vinden om verder te werken……..zou ik even het probleem oplossen, heb zelf al diversen prog-problemen bijmezelf opgelost, negen van de tien x was de opslossing erg simpel.

  Mvrg arno

 • Ik heb hetzelfde gehad met een XPUpdate over Millenium heen.
  Heb vervolgens alle schijven geformatteerd en XP als "schone installatie" (conform de tip in CT) er weer opgezet. Vervolgens alle software weer geinstalleerd. Heb geen problemen meer!
 • Mijn probleem is voorlopig (?) opgelost door het opnieuw installeren van Norton antivirus. Sindsdien géén waarschuwingen meer gezien.

  Als het probleem zich weer voordoet zal ik direct de gegevens doorgeven!

  Maar nu kan ik dus niets meer doorgeven (of ik zou moeten kijken in de logs).

  Nogmaals bedankt voor jullie meedenken!

  Overigens viel het me op dat na de upgrade niet alleen de internetverbindingen verdwenen waren, maar ook diverse programma's uit het menu 'Alle programma's' Dat is een vervelende bijkomstigheid.Goed om te weten dus voor degene die van plan is een update over z'n XP te draaien…!

 • Ik heb die recovery CD geprobeerd. En daar zit Windows XP op. Op de achterkant van m'n computer zit de code geplakt dus…

  Hoera, de foutmelding is uitgebleven!!! Alleen moet ik even m'n internetverbindingen opnieuw instellen. Maar dat is zo gebeurd! Bedankt voor het meedenken en de tips!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.