Vraag & Antwoord

OS Windows

Win ME naar Win XP

3 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een laptop met Win Me er op en zou nu willen over stappen op Win XP home edition. Wat moet ik doen een volle versie kopen of een upgrade.<P>Wat is daarna de volgorde ik lees over partities maken enzo maar daar heb ik geen kaas van gegeten, ik dacht als ik een nieuwe versie koop, CD er in en laat maar lopen maar zo eenvoudig is het dus niet, wie geeft mij een behoorlijk advies en welke volgorde moet ik aan houden.<P>bedankt alvast voor het reageren<P>
  • Je kunt gewoon de Upgrade-versie kopen. <P>-XP kan je over Windows ME heen installeren als Upgrade (je kunt kiezen of je een backup wilt van je huidige systeembestanden) <P>-Je kunt met de upgrade-versie ook een schone installatie uitvoeren. In dit geval kun je bij het opstarten van je computer de Windows XP cdrom in de drive doen, want de CD is opstartbaar (je hebt geen opstartdiskette nodig). Vervolgens wordt Setup gestart. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm. <P>Waar je op moet letten is dat Setup naar de originele Windows CD vraagt (in jouw geval de Windows ME-cdrom) om te kijken of je wel een vorige Windowsversie hebt gehad.
  • Bedankt voor het antwoord, nu de volgende vraag ik heb een recovery CD van ME, werkt dus alleen met mijn laptop. Werkt het dan het zelfde ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.