Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vastlopen XP met foutmelding in afd.sys

kaateeer
6 antwoorden
 • Hallo
  Ik heb W98 SE reeds op mijn PC staan en heb Windows Xp erbij geinstalleerd. Tijdens de installatie van XP gaat alles goed. Op het einde van de installatie krijg ik wat foutmeldingen over wat oudere softwareprogramma's. Maar met een upgrade moet dat allemaal goed komen. Daarna gaat het systeem opnieuw opstarten. Ik krijg niet de mogelijkheid om te dual booten, wat op zich al vreemd is bij 2 besturingssystemen op 1 PC
  Het ronde balkje bij het opstart logo in XP zie ik 2 maal voorbij komen, en dan slaat de pc compleet vast. Ik kan dan alleen nog maar een reset geven, en de pc in veilige modus opstarten. Daar kan ik geen conflicten vinden bij apparaatbeheer.EN XP werkt daar naar behoren. Echter….. als ik in het opstartlogbestand kijk vind ik een bestand genaamd AFD.SYS welke een conflict geeft en niet geladen kan worden.
  Ik weet niet wat het bestand doet en weet ook niet waarom de pc ineens vastslaat.
  WIE KAN ME HELPEN MET DIT VASTLOOP PROBLEEM
 • Beste kaateer,

  Wat ik tot nu toe heb gevonden: AFD.SYS is een "Ancillary Function Driver for WinSock" en alle windows Q bladen relateren aan windows NT en 2000 service pack 1.
  Wat de driver doet heeft in iedergeval te maken met WINSOCK…… en computerstress :grin: …eh ik bedoel belasting van het systeem.

  Kijk eens naar die "oudere" programma's, misschien zijn deze echt niet xp-comp. en zal je deze eerst moeten verwijderen.
  Maar dat is mijn mening……mischien dat er iemand een andere kijk, meer licht op je probleem kan geven.

  Mvrg Arno

 • Nu alleen nog de vraag waarom de pc elke keer vastloopt bij het voorbij komen van het balkje bij het opstartlogo van XP
 • Beste Kaateeer,

  Heb je opnieuw geinstalleerd ? en je oude software verwijderd ? - ben gewoon even nieuwsgierig :smile:

  Arno

 • Ja dat heb ik gedaan
  Maar op de een of andere manier hangt mijn systeem na het installeren van XP.
  Op de een of andere manier kijkt hij toch naar iets waardoor XP alsnog vastloopt
 • Beste Kaateeer,

  Ik zou je als het om het bestand AFD.sys gaat het je toe kunnen mailen……als je zin heb om te experimenteren :smile:
  Kijken wat er dan gebeurt ?
  Laat maar even weten….op mijn profil staat e-mail

  Mvrg Arno

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.