Vraag & Antwoord

OS Windows

Harde schijf grotendeels kwijt.

Anoniem
MGSpecial
25 antwoorden
 • In xp heb ik een 30 gb harde schijf. Er is nog een ander 40 gb schijf die goed werkt. Beiden zijn 7200 rpm en draaien met ultra dma. Alleen van de schijf van 30 gb is maar 1,95 gb zichtbaar en die heb ik geformatteerd naar ntfs. Hoe kan ik de rest activeren. Het moet toch kunnen die actief te maken zonder partition magic of fdisk??
 • ja dat krijg je er van :grin: :grin: :grin: :grin:Klooien met de P.C. :grin: :grin: :grin: :grin:.
  en noch steeds GEEN@mail adres :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:.
 • Zijn ze wel in verkenner zichtbaar?Zo,ja dan moet je ze eerst formatteren
 • Bedankt plextor, je niveau steekt weer overal bovenuit. En ja ik zie hem wel in de verkenner. Maar dus slechts voor 1,95 gb
 • er zit in xp een standaard disk manager, Daar kan je hem mee formateren en uitbreiden.
 • Natuurlijk weet ik dat wel. Maar waar vind je dan uitbreiden. Onder ME is de schijf volledig bereikbaar, maar onder xp maar 1,95 gb.. Ik heb alles geprobeerd, schijf eruit, opnieuw opstarten, afsluiten en er weer in, geformatteerd naar ntfs, die 1,95 gb. etc etc. Ik ben best boos dat xp zoveel problemen geeft. Bij de overstappen die ik in het verleden gedaan heb, 95-98-98se-me, waren de problemen lang niet zo erg… Ik heb ook al bij mmc gekeken, maar daar kom ik ook niet goed uit…
 • Kijk eens of je met PQ Partition Magix 7 (lagere versie werken niet met XP) meer kunt bereiken.
 • Lees even het begin, waarin ik vraag:

  Het moet toch mogelijk zijn dit voor elkaar te krijgen zonder……………..

 • beste Henk, volgens mij heb ik als eens eerder antwoord op je vraag gegeven, maar daar kreeg ik niet echt reactie op :grin:
  Oké,hier komt die nog een keer…

  Klik op mijn computer met de rechtermuisknop en kies manage(4de van bovenaf gezien), daarna,>diskmanagement.

  Je ziet dan een overzicht van je harde schijven, in jouw geval een HD met 2 gb..
  en nu ben ik benieuwd wat je achter je 2 gb boot boundery ziet ??????
  Als het grijs is(of een andere kleur) klik het aan en weer rechter muisknop, dan krijg je een aantal optie's(als het goed is).
  Hierin zou je kunnen formateren etc….

  Mvrg Arno :smile:

 • Bedankt iedereen. Microsoft heb ik gebeld over het probleem omdat ik niet de goede ingangen kreeg om het probleem op te lossen. Na 1,5 uur telefonisch contact waren we er nog steeds niet uit… Morgen wordt er verder aan het probleem gewerkt.
 • quote:
  Originally posted by Henk Bakker:
  Lees even het begin, waarin ik vraag:

  Het moet toch mogelijk zijn dit voor elkaar te krijgen zonder……………..


  Oops, sorry

 • mmm, met online bedoelde ik eigenlijk niet naar me toe sturen, dit is een forum geen helpdesk maar goed. Ik zie in diskmanagement dat Windows allen een schijf van 1.95 GB ziet ipv volledig en wel 1 partitie van die grootte.

  Wat ik me nog afvraag is of de data (alle 30 GB?) wel gewoon bereikbaar is.

  Oorzaak is mischien een fout in de partitietabel waardoor de grootte verkeerd wordt geintrepeteerd

  Wim

  http://www.win2kwereld.nl

 • quote:

  Je ziet dan een overzicht van je harde schijven, in jouw geval een HD met 2 gb..
  en nu ben ik benieuwd wat je achter je 2 gb boot boundery ziet ??????
  Als het grijs is(of een andere kleur) klik het aan en weer rechter muisknop, dan krijg je een aantal optie's(als het goed is).
  Hierin zou je kunnen formateren etc….

  Eigenlijk ben ik ook benieuwd wat in diskmanagement staat. Kun je niet even een screenshotje online zetten anders?

  Wim

  http://www.win2kwereld.nl

 • Aan ik denk heb ik zo weinig. In ME goed werkend en in XP niet, dat is het verhaal. Zelfs op de helpdesk van Microsoft komen ze er (nog) niet uit.
 • Dat begrijp ik dat dat jouw verhaal is. Ik zie dat XP het daadwerkelijk ziet als zijnde 2 GB dus is iets met partitietabellen niet eens zo gek gedacht ik heb daar wel meer rare dingen mee gezien. Aanpassingen daaraan zijn helaas een specialistisch werkje

  Wim

  http://www.win2kwereld.nl

 • en Henk, mischien dat Partion Magic 7.0 nu toch uitkomst biedt….je hebt aanzienlijk meer instrumenten om te bepalen wat er mis is en om dit op te lossen.

  Mvrg Arno

 • Het zal best kunnen met partition magic 7. Maar, zoals ik al eerder aangaf, draaide mijn systeem perfect met ME. Netwerk, harde schijven alles ging goed. Om bij te blijven kocht ik xp. Allerlei problemen doken op. Dat kan en mag toch niet zo zijn. Begonnen met D.O.S. Windows 3.11, windowss 95, 98, 98 se, ME, allemaal legaal aangeschaft en verbeteringen waren direct merkbaar, en de overstappen probleemloos. Waarom dan nu zo moeilijk?? De man van Microsoft gaf als antwoord: Meneer u kunt geen appels met peren vergelijken…. Om nu weer een paar honderd gulden uit te geven voor partition magic 7 gaat me echt te ver…
 • het zou ook helpen als je wat meedenkt. Mensen proberen je hier te helpen maar we krijgen wat weinig feedback. Is bv die 2 GB partitie die je ziet normaal bereikbaar? Dan kan het best liggen aan partitiegevens. Heb je altijd upgrade op upgrade gedaan? Dat kan ook leiden tot ellende

  Wim

  http://www.win2kwereld.nl

 • Sorry, je kunt van mij alle feedback krijgen die er maar is. Die 1,95 gb is normaal bereikbaar, ik kan er alles mee doen. Overigens, in de bios zie ik wel de hele schijf. Ze staan beiden in ultra-dma. Nogmaals in ME is er geen enkel probleem mee. Maar daar werkte hij in fat 32. Systeem MSI. k7t 266 por mobo.
  Ahlon xp 1500+
  Intern 768 ddr geheugen.
  Twee ibm harde schijven 30 en 40 gb. Wat wil je nog meer weten???
 • Even voor de duidelijkheid,Heb je XP schoon
  geinstalleerd.Zo ja,heb je dan tijdens de install. partities aangemaakt?En geformatteerd naar NTFS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.