Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

FAT32 --> NTFS

None
11 antwoorden
 • Hallo,

  Kan je met een FAT32 systeem ook een NTFS systeem bereiken?

  Ik zie namelijk met mijn FAT systeem de NTFS computer wel in het netwerk, maar geen bestanden of folders terwijl ze wel geshared zijn.
  En als ik hem met PQ7pro om ga zetten naar FAT ben ik dan mijn bestanden kwijt?
  Met vriendelijke groet,
  Rogier Swarts
 • Mits je voorzien bent van de "rechten" en de NTFS drive op de juiste wijze "geshared" is, kun je probleemloos vanuit een andere machine op deze drive.
 • Dat is dus niet het geval. ALs ik namelijk met de FAT machine inlog op de NTFS machine, moet ik een wachtwoord invullen. Terwijl ik helemaal geen wachtwoord heb ingevuld. Tevens heb ik het share niveau helemaal open gezet en alle users mogen inloggen. En toch vraagt hij om een WW.
  Maar kan ik het trouwens veilig omzetten naar FAT32 zonder gegevens verlies.

  Rogier
 • Waarschijnlijk is de ntfs een win2000 of xp. En de fat win98/me of niet? Je moet dan onder 2000/xp een user aanmaken en met die user inloggen op de win98/me machine en dan proberen het netwerk te bereiken. Heb je de ntfs en fat in een pc, dan kan je er volgens mij niet op komen. (Via netwerk weet ik het niet.)
 • De username en wachtwoord dat je op je "FAT" machine gebruikt, moet wel op de "NTFS" machine aangemaakt zijn.
  Dezelfde username en wachtwoord!!
 • NTFS/FAT of whatever filesysteem heeft niets te maken met het wel of niet toegankelijk zijn over het netwerk. Dat is een totaal ander mechanisme.

  Wel is het zo dat XP beveiliging kent en Windows 9x niet waardoor je inderdaad onder windows 9x met een naam en wachtwoord moet inloggen die Windows XP ook kent.

  Voor conversie naar NTFS hoef je geen tools te gebruiken. Convert <drive> /fs:ntfs doet het ook gewoon

  Wim


  http://www.win2kwereld.nl
 • Dat zeg ik toch!
 • Hey Madcrow,

  Je moet de map delen, aan aangeven dat ie toegankelijk moet zijn voor gast / guest. Dan kun je vanaf elke computer in het netwerk die gedeelde map bereiken. Let wel op dat je gast account "ge-enabled" is, standaard is die dat niet…

  Ps kun je al weer inloggen in je laptop :smile:

  [ Dit Bericht is bewerkt door: mr. D op 2002-01-22 19:07 ]
 • Je maakt van de drive die je wilt delen een share en bij permissions zeg dat "everyone" alles mag (of alleen lezen ofzo, net wat bij jou van belang is) pas op dit brengt wel gevaren met zich mee, want als "everyone" toegang heeft, heeft ook echt ELKE gebruiker toegang.
 • [quote:892999876a] Je maakt van de drive die je wilt delen een share en bij permissions zeg dat "everyone" alles mag (of alleen lezen ofzo, net wat bij jou van belang is) pas op dit brengt wel gevaren met zich mee, want als "everyone" toegang heeft, heeft ook echt ELKE gebruiker toegang. [/quote:892999876a]

  Dan moet je nog wel steeds inloggen. Ik denk dat Mr. D dan meer gelijk heeft, want wat ik lees is dat je juist niet wilt inloggen met een naam die bekend is op de "NTFS machine".
 • Volgens mij bestaat het "everyone" recht helemaal niet in NT. Je hebt Admin, backup accounts, accounts voor zelf aangemaakte users, en je hebt het guest account. Als je een bron deelt toegekend aan guest, dan kan iedereen erbij. Je moet er wel om denken dat het Guest account ge"enabled" is, want standaard staat het guest account op disable. Zit er toch nog iets van beveiliging in NT.

  Onder Linux is dit vaak het account "nobody".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.