Vraag & Antwoord

OS Windows

DUALBOOT VERWIJDEREN

4 antwoorden
  • Heb perfect werkende dualboot ME/XP om XP uit te testen. Wil nu XP verwijderen om ME te upgraden naar XP. Kan ik de partitie waar XP op staat gewoon formatteren?. Ik heb het idee dat het dualboot menu dan nog steeds te voorschijn komt. Kortom, hoe verwijder ik op een goede manier XP?
  • Of het de manier is weet niet maar het werkt wel...met een ME bootflop opstarten en het commando sys a: c: geven...nu worden de systeem bestanden van de a-schijf naar de c-schijf gezet en ben je van het bootmenu af...wanneer ej vervolgens met een partitietool (partition magic, fdisk, etc.) de schijf verwijderd waar XP op staat ben je die ook kwijt (dit werk uteraard niet als het allerbij op dezelfde schijf staat)... Het is niet zo een hele nette manier maar ik heb het 1 keer gedaan en het werkt perfect... Greetz, Edge
  • Als je de hele MBR opnieuw wilt webschrijven moet je in dos mode fdisk /mbr doen...
  • Edge heeft het correct beschreven. Alleen moet je er nog even om denken dat er een aantal bestanden, nl.: [list:c1cffd2c03] [*:c1cffd2c03]BOOT.INI [*:c1cffd2c03]BOOTSECT.DOS [*:c1cffd2c03]NTDETEC.COM [*:c1cffd2c03]NTLDR [*:c1cffd2c03]PAGEFILE.SYS [/list:u:c1cffd2c03] op de C-partitie blijven staan die je beter kunt verwijderen. Deze nemen nl nog een flinke hoeveelheid ruimte in beslag. Het commando [b:c1cffd2c03]Fdisk /mbr[/b:c1cffd2c03] schrijft weliswaar het Master Boot Record opnieuw, maar verandert in dit geval helemaal niets.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.