Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

noodhersteldiskette windows xp maken

None
9 antwoorden
 • Wie weet hoe ik zo'n diskette kan maken,
  moet mogelijk zijn.
  Als je systeem crasht ,en niet meer opstart,
  en met speciale opstartdiskette's opstart ipv cdrom ,na de eerste diskette geladen te hebben ,kun je met deze reparatiediskette je
  systeem weer herstellen
 • http://www.drd.dyndns.org/cgi-bin/dllsearch.cgi?searchterm=xpboot.exe
 • probleem is dat WinXP helemaal niet meer onder Dos draait. Je zou dus met een opstartdiskette in Dos uitkomen en vervolgens eigenlijk niets aan WinXP kunnen doen.

  Voor zover ik weet zijn er geen reparatiediskettes mogelijk. Mocht je een pc bezitten die niet van cdrom kan opstarten dan is er wel een diskette te maken waarmee je opstart om vervolgens door te starten vanaf cdrom. Ik zal s voor je kijken.
 • Hoef niet verder te kijken, want via de link van Hipapipa kom je bij die disk die ik bedoel.

 • Gecopieerd uit de help van windows, bij mij werkte het dus niet goed
  Een back-up van standaardherstelsleutels op diskette maken
  Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ mmc en klik vervolgens op OK.
  Klik in het menu Bestand op Module toevoegen/verwijderen en klik vervolgens op Toevoegen.
  Klik onder Zelfstandige module toevoegen op Certificaten en klik vervolgens op Toevoegen.
  Klik op Mijn gebruikersaccount en klik op Voltooien.
  Klik op Sluiten en vervolgens op OK.
  Dubbelklik op Certificaten - Huidige gebruiker, dubbelklik op Persoonlijk en dubbelklik vervolgens op Certificaten.
  Klik op het certificaat waarbij het woord Bestandsherstel in de kolom Beoogde doeleinden staat.
  Klik met de rechtermuisknop op het certificaat, wijs Alle taken aan en klik op Exporteren.
  Volg de instructies van de wizard Certificaat exporteren om het certificaat en de bijbehorende persoonlijke sleutel naar een bestand met de pfx-indeling te exporteren.
  Opmerkingen

  Deze bewerking moet worden uitgevoerd door de herstelagent die het herstelcertificaat en de persoonlijke sleutel in zijn persoonlijke archief heeft.
  Voordat u wijzigingen aanbrengt in het standaardherstelbeleid, moet u de persoonlijke sleutel voor standaardherstel beveiligen. De standaardherstelsleutels in een domein worden opgeslagen op de eerste domeincontroller voor het domein. De domeinbeheerder is de standaardherstelagent.
  Zie 'Verwante onderwerpen' voor meer informatie
  Maar bij werkte het niet


 • EHHHHMMMM…..Pieter pilletje geslikt ofzo? :grin:
  Waar heb je het in vredesnaam over kerel??
 • Nee, het antwoord is wel goed, maar de vraag past er niet bij!
  Dit beschrijft dus de herstelfunctie (Recovery Agent) voor geëncrypte bestanden. Heeft met het bestaande probleem in elk geval niets te maken.
 • [quote:0e8f95c7b6]
  Op 2002-01-22 14:52, schreef Binary:
  Nee, het antwoord is wel goed, maar de vraag past er niet bij!
  Dit beschrijft dus de herstelfunctie (Recovery Agent) voor geëncrypte bestanden. Heeft met het bestaande probleem in elk geval niets te maken.
  [/quote:0e8f95c7b6]

  Dat had ik gezien ja :grin:
 • Voor zover mij bekend is de herstelfunctie in de Home Edition ook niet aanwezig. De link die Hipapipa geeft levert mij in elk geval niet meer op dan een stel diskettes waarmee je de setup kunt starten van diskette. Deze zijn inderdaad ook bij Microsoft beschikbaar. Echter, volgens mij was dat niet de bedoeling. De diskettes voor WinNT/2000 bevetten ook de <B>Repair</B>-functie, waardoor je de zaak weer vlot kunt trekken. Ook WinXP Professional bevat deze functie, ook wanneer je setup start vanaf CD. Ik heb de hoop inmiddels opgegevan om die functie vanuit WinXP Home voor elkaar te krijgen. De enige manier die ik ken om deze weer aan de praat te krijgen is om een installatie er naast te zetten (op dezelfde partitie) en vervolgens weer in de 1e installatie te starten en alle rommel weer te verwijderen. Mocht iemand toch weten hoe dit simpeler kan, dan houdt ik mij volgaarne aanbevolen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.