Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook express berichten importeren

Anoniem
Darkeye
3 antwoorden
 • Je moet de map een niveau erboven selecteren, dan werkt het wel…is iets vaags waar ik ook ooit over struikelde…
 • Ik had deze vraag al bij een vorige topic als een reply gesteld, maar ik wil toch maar een nieuwe vraag zodat dit beter opgemerkt wordt.
  Systeem XP.
  Van mijn oude computer win 98se wil ik de berichten die ik in mijn outlook express heb staan, overzetten naar mijn nieuwe computer.
  Ik heb gevonden waar deze staan en dezemap op een harde schijf gezet die ik daarna weer in de nieuwe computer heb geinstalleerd. Alleen als ik met de wizard de berichten wil importeren, dan geeft deze aan dat er in de map geen bestanden zijn gevonden?
  Ik had op mijn oude computer blijkbaar ook een oude map met berichten en die had ik eerst geimporteerd, en dat lukte wel gedeeltelijk. Daarin stonden de mappen van mijn outlook express als *.dbx.
  Dit is ook het geval bij de juiste map?
  De versie van de outlook op de oude computer is 5.5 en de nieuwe is 6.0.
  Als ik bij importeren het juiste e-mail programma moet selecteren, dan staat er versie 4.0 en versie 6.0, maar geen 5.0?
  Zou dat de reden kunnen zijn?
  Ik zou wel graag alle berichten in mijn nieuwe computer willen hebben.
 • Ik had hetzelfde, maar ik heb niet ge-importeerd, maar de opslaglocatie gewijzigd. Als je weet waar je berichtenmappen staan, is dat heel makkelijk. Ga naar Extra->opties. Daar staat een tabblad met Onderhoud. Bij Archiefmap kun je dan de opslaglocatie wijzigen. Je verwijst hier dus naar de locatie waar jij je berichten hebt staan. Als je dan op Ok drukt, en Outlook Express sluit en opent moeten ze er staan.
  Dit is mijn manier, dan hoeft er helemaal niets ge-importeerd te worden en ben je je berichten ook nooit kwijt, omdat je weet waar je de mappen hebt opgeslagen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.