Vraag & Antwoord

OS Windows

bootmanager xp-win98se

Anoniem
Binary
7 antwoorden
 • Op mijn pc staat alleen xp. een aantal progjes werken niet en wil 98se installeren naast xp op de E schijf. hoe doe ik dit en kan xp blijven staan? welke bootmanager moet ik gebruiken? ik heb geen partition magic of iets dergelijks voor xp.


  grtx Roland
 • Hallo,

  In principe kun je gewoon windows 98 naast xp draaien je moet dan echter er wel op letten dat je tijdens de installatie opgeeft dat je hem op de e schijf zet. Partion magic heb je niet nodig wel Boot Magic. Is en erg handig programma.

  Succes,
  Rogier
 • Nee, zo gaat dat niet lukken! Zodra je Win98 installeert, dan wordt je WinXP onbereikbaar. Dat kun je dan wel weer ingewikkeld oplossen (het [i:bbc4bf33db]kan[/i:bbc4bf33db] wel), maar de gemakkelijkste oplossing is om [i:bbc4bf33db]eerst[/i:bbc4bf33db] Win98 te installeren en daarna WinXP.
 • [quote:ef51550d99]
  Op 28-01-2002 17:29, schreef Binary:
  Nee, zo gaat dat niet lukken! Zodra je Win98 installeert, dan wordt je WinXP onbereikbaar. Dat kun je dan wel weer ingewikkeld oplossen (het [i:ef51550d99]kan[/i:ef51550d99] wel)
  [/quote:ef51550d99]

  Nou hoe kan dat dan wel? Ik heb ook een aantal proggies die niet draaien onder XP. Ook mijn scanner software werkt niet onder XP. Updates, drivers of wat dan ook zijn er niet dus wil ik win98SE naast XP zetten. Ik was niet van plan XP weer helemaal te verwijderen dus wie kan mij vertellen hoe ik win98SE naast XP kan plaatsen?

  Alvast bedankt!
 • Gewoon zoals hierboven al vermeld met Bootmagic, dat werkt prima!
 • die ^$#%$#@ 98 wil net zoals die %$#%$@ ME vooraan de hd zitten. LANG LEVE LINUX! volgens mij kom je niet om Partition en Boot Magic heen als je t op de makkelijke manier wilt doen.

  volgens mij heeft iemand anders op t forum al http://www.xosl.org gezegt (gratis!)

  of gewoon de hele schijf leeg maken en dan eerst 98 en dan XP: niks geen BootMagic, XP maakt zelf een opstartmenu…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Jakobvk op 2002-01-29 16:50 ]
 • Volgens mij kun je best 98 installeren als XP er al op staat. Ik heb dat zelf nooit gedaan, maar wel het volgende: Eerst Me geïnstalleerd, vervolgens een dual boot met XP gemaakt (Me en XP op d en e). Later heb ik de Me partitie geformatteerd en Me er opnieuw opgezet. Het bootmenu bleef keurig werken.
  Mocht het niet werken dan kun je met de XP cd tijdens de setup ook kiezen voor installatie herstel o.i.d. Als je problemen krijgt kun je ze daarmee waarschijnlijk wel oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.