Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

uitschakelen autorun cd/dvd-romdrive

Anoniem
rikrot
5 antwoorden
 • Hoe schakel ik in Windows XP autorun uit zodat niet bij het plaatsen van een cd-rom het programma direct gestart wordt?
  Ik heb geprobeerd door in de Verkenner rechts te klikken op de cd-romspeler en vervlgens bij elke mogelijkheid (bijv. afspelen muziek) aan te geven dat er geen aktie ondernomen moet worden. Toch start elke keer de cd-rom op wanneer ik bijv. een muziekcd in de drive doe.
  Ik heb in een blad gelezen dat je een bepaalde instelling (waarde) ergens moest wijzigen. Ik weet echter nietmeer waar en hoe.

  Graag reactie.

  Vriendelijke groet,
  O. Reitsma
 • Hallo.

  Download tweakui voor windows xp (powertoys) op windows.com, daar zit bij "My Computer/autoplay" de mogelijkheid om autorun uit te zetten. Ook voor je audio cd's.

  Succes Spider
 • Reitsma, Ga niet naar Regedit zoals iemand mij reeds voorstelde( link ). Doe hetnavolgende uitgaande, dat XP afgeleid is van W2000. Conf.scherm/dubbelklik Mapopties.Klik op Bestandstype en zoeken begint. ge (scroll) naar Audio CD nummer en klik. Klik daarna op Geavanceerd. In het venster bovenste moet Play staan en vet gedrukt.Is dit niet het geval,dan via nieuw een vette Play maken. In onderste venster staat het nr, b.v. C:WINDOWSsystem etc of b.v. C:WINDINTsystem ets,etc. Schrijf dit nr. op of later met knippen en plakken over brengen naar het volgende. Ga weer terug naar Bestanstype en zoek naar N.T.V. Audio CD. Klik hierop en daarna naar Geavanceerd.Bovenste venster moet Play staan(vet) zoniet met Nieuw maken en in onderste venster moet dat nummer komen C: etc. Controle: klik op Voorkeur helemaal boven aan en er moet een 1 staan. Zo niet doe dit. hetzelfde geldt voor Audio CD nummer.Herstarten en veel plezier!
  Nog iets belangrijks. Het kan gebeuren, dat je bij het plaatsen van een audiocd een opmerking krijgt,dat je Internet download moet uitschakelen. Doe je dit niet, dan word je bij elke Cd aan herinnert en is de zaak dan maar half automatisch. Het is mij na lang zoeken gelukt. De Europesche Ruimtevaart waar ik werk kon mij niet helpen!! SUCCES en vertel het door !!
 • Het kan via Regedit ook prima hoor!
 • Een regel vergeten. Om de Audio Cd uit te schalen doe je precies het omgekeerde. Sorry.
  Bij Voorkeur moet het getal dan 0 zijn.
  Mijn voorstel is gebasserd op alleen als er een Cd in de machine zit start het automatisch. Maak uw keuze. Verder kunt u onder Conf.scherm en CD rom/ Help een tip vinden om auto iut met ik dacht Ctrl en F7 Zeker ben ik niet meer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.