Vraag & Antwoord

OS Windows

Vervelend opstartmenu

Anoniem
Binary
6 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb een vraag en een probleem. Laatst probeerde ik windows xp professional naast mijn windows 98se te installeren. Windows staat op C en xp wou ik dan op E hebben. Nu sloeg de installatie van xp steeds vast bij apparaten installeren op 34 minuten resterend. Na vaak proberen wou het niet. Ik heb toen E: geformatteerd in dos met format E:. Nu zit ik met een heel vervelend opstartmenu. Bovenaan staat WINDOWS en nu staat eronder WINDOWS <STANDAARD>. Heb zelf boot.ini gewijzigd.
  Zo was ie eerst:

  [boot loader]
  timeout=1
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
  C:="Microsoft Windows"

  Nu heb ik er dit van gemaakt:

  [boot loader]
  timeout=10
  default=C:="Microsoft Windows"
  [operating systems]
  C:="Microsoft Windows"

  Nu heb ik dus WINDOWS en WINDOWS <STANDAARD>. Bij standaard start hij de pc opnieuw op. Het wou ook niet weg met fdisk/mbr.

  wie kan me helpen??
 • Ik zou zeggen, maak hem gewoon weer orgineel met die boot.ini
  Daarnaast dien je voordat je aan de Windows XP setup begint te checken of je hardware compatible is met Windows XP, dan kan je dergelijke vastlopers voorkomen.
 • Hmm bedankt maar dan heb ik nogsteeds een opstartmenu met dan XP er weer in. En ik heb xp er ook al es eerder opgehad met dezelfde hardware en toen werkte het perfect! Ik heb er trouwens ook weer een bestand bij op C na de mislukte installatie van XP. het gaat om PAGEFILE.SYS van 128MB. Ik heb ook wel eens gelezen dat dit znder problemen wegkan.
 • [quote:cd2a3b9d5d]
  Op 29-01-2002 14:59, schreef Richard16:
  Hmm bedankt maar dan heb ik nogsteeds een opstartmenu met dan XP er weer in. En ik heb xp er ook al es eerder opgehad met dezelfde hardware en toen werkte het perfect! Ik heb er trouwens ook weer een bestand bij op C na de mislukte installatie van XP. het gaat om PAGEFILE.SYS van 128MB. Ik heb ook wel eens gelezen dat dit znder problemen wegkan.
  [/quote:cd2a3b9d5d]

  Als je van XP af wilt en van het opstartmenu af wilt, dan moet je gewoon ff booten met een Windows 98 diskette en "sys c:" draaien vanaf de prompt (zonder quotes).

  Pagefile.sys is BENODIGD door Windows XP, dus als je die wilt blijven gebruiken, dan dien je dat bestand ook te laten staan.
 • bedankt!!

  Het opstartmenu is nu weg!

  Maar ik gebruik nu alleen w98se dus kan ik dan pagefile.sys weggooien?
 • Als het goed is wel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.