Vraag & Antwoord

OS Windows

installatieproblemen Windows XP

Anoniem
Binary
6 antwoorden
  • Hoi,

    Als ik probeer Windows XP te installeren vanaf de bootable cd en de computer start na een tijdje automatisch opnieuw op, krijg ik weer de melding: 'druk op een toets om vanaf de cd te starten'. Als ik dat doe, begint de hele installatieprocedure opnieuw. Doe ik niets, dan komt er een rare foutmelding in de trant van 'multi(0)disk(0)error'. Weet iemand wat het probleem is?
  • Zorg er in elk geval voor dat je installeert op een schone partitie, dus verwijder eventueel de bestaande, maak een nieuwe aan en installeer daarop WinXP. Als daar inderdaad weer een foutmelding komt lijkt het mij uitermate handig om de [i:17b1d844b7]exacte[/i:17b1d844b7] melding te weten ipv [i:17b1d844b7]in de trant van[/i:17b1d844b7]. Schrijf die dan dus even op.


  • [ Dit Bericht is bewerkt door: msmal op 2002-01-31 23:14 ]
  • Geef inderdaad de exacte melding even hier, dan kunnen we verder kijken.
  • Heb je een onboard Highpoint of promise ATA/RAID controller ? Toets dan bij eerste installatie scherm van XP F6 en zoek op de driverdisk(ette) van de controller/moederbord naar oemsetup.txt voor de drivers van de controller.
  • Ik zal nog even naar die precieze melding kijken. Ik heb trouwens ook geprobeerd te updaten vanaf Win98, met hetzelfde probleem. Weten jullie hoeveel schijfruimte je minimaal moet vrijhouden voor een goede werking. Setup geeft 1 Gb aan, op deze site staat 2 Gb…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.