Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP en defragmentatie

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik ben geen techneut op pc-gebied en wil graag de volgende vraag beantwoord zien.

  Sinds kort heb ik mijn WinXP geformatteerd van FAT32 naar NTFS en dat ging zonder problemen met Partition Magic 7. Als defragmentatieprogramma gebruik ik Diskeeper. Het is me allereerst opgevallen dat het defragmenteren in NTFS nu heel veel sneller gaat dan bij FAT32. Maar wat me ook opviel is dat er nu ineens (veel) "reserved system space" op de diverse parities zit. Bovendien is, in tegenstelling tot toen ik FAT32 gebruikte, de defragmentatie op de C-partitie nu vaak enorm! Vandaag bijv. na een paar uur internetten e.d. op mijn C-partitie maar liefst zo'n 5000 "excessed files fragments". Ik merk op zich geen vetragingen daarvan op de pc, maar vind het wel erg vreemd en nogal erg veel in vergelijking met toen ik nog FAT32 had. Is dat normaal bij NTFS?
  Met dank voor jullie reactie.
 • normaal gesprokene is juist de fragmentatie bij NTFS veel minder dan bij Fat32.

  weet je zeker dat je dit niet had voor het converteren? Kan me namelijk wel indenken dat het aan een programma ligt, maar niet dat het aan NTFS ligt…juist niet.
 • Maak je vooral geen zorgen. Het is volstrekt normaal! Ik heb het al jaren. Na de conversie van FAT32 naar NTFS heb je op jouw NTFS volume clusters van 512 bytes. Een bestand van 600 bytes kan al in 2 fragmenten raken.

  Ik ben van beroep systeembeheerder, ik weet waar ik over praat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.