Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP loopt vol, maar op welke plek?

@l
13 antwoorden
 • Mijn Windows XP Prof. loopt een beetje vol, zou iemand mij ff een screenshot willen sturen uit windows commander met de partitie van windows xp erop (liefst zo'n kaal mogelijke os), en dan alles geselecteerd met de spatiebalk zodat je de grote van elke map kan zien? Ik wil wel ff die van mij opsturen, maar hoe zet je bij een topic er een plaatje bij?
 • Lijkt me een beetje veel gevraagd. Kijk gewoon eens in de map 'documents and settings'. Hierstaan onder andere de temp map en de temporary internetfiles. Deze mappen zullen wel erg vol zitten.

 • Nope daar zit het niet in, ik wist nog hoe groot die moest zijn, is maar 1 mb bijgekomen.
 • systeemhersteller misschien?
 • heb hetzelfde probleem gehad.
  Kijk eens naar de grote van de swap-file die was bij mij erg groot. Ook had ik uitgezet dat hij een herstelpunt gaat maken, kost ook wat ruimte. Gebruik toch een image dus heb dat niet nodig.
 • Ligt het ook niet aan, systeemherstel is al uit en de swap file is 280 mb, da's niet zo groot.
 • Ik heb twee bestanden op de C staan met de naam; Lpt$vpn.218 en Vptnfile.218. Deze zijn redelijk groot 88mb per stuk. Horen die files er standaard in? Heeft iemand die files er ook in zitten? Ik denk dat het daar aan ligt.
 • Ik heb een zelfde soort probleem DE C schijf die ik op diverse PC heb aangemaakt is +/- 5 gig bij een kale Xp instalatie zijn er twee opvallende files te weten een Pagefile en Hyberfile.sys bij 2 Asus moederboarden zijn ze respectievelijk 785 en 1.179 mb bij 2 MSI pro en oude Abit board zijn ze 393 en 261 mb allemaal op de zelfde wijze geinstalleerd rara hoe komt dat verschil alle schijven in NTFS wie kan mij helpen
 • Misschien kun je met de rechter muisknop op de schijf waar de systeembestanden in staan en dan proporties daarna disc-cleanup. Bij mij had het duidelijk effect, want ik kreeg er een Gb erbij.

  gr. phY
 • Pagefile.sys is virtual memory en hyberfile.sys weet ik niet waarvoor dat is? Iemand wel? En hoe zet je nou een plaatje bij een topic?

  _________________
  R. ter Welle

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Reinier ter Welle op 2002-02-08 14:43 ]
 • [quote:bb2d6a1806]

  Pagefile.sys is virtual memory en hyberfile.sys weet ik niet waarvoor dat is? Iemand wel? En hoe zet je nou een plaatje bij een topic?
  [/quote:bb2d6a1806]

  Waar staan deze bestanden?

  over invoegen afbeelding:
  als je een bericht intikt kun je onder het venster BBcode aanklikken. Hier kun je vervolgens zien wat voor codes je moet gebruiken.
 • hyberfile wordt gebruikt voor de slaapstand
  (hybernate) in xp, file is net zo groot als
  je hoeveelheid geheugen, het wordt gebruikt om wanneer je de pc in de slaapstand zet de inhoud van je geheugen naar schijf te zetten.

  gebruik je geen slaapstand zet dit dan uit in je configuratiescherm/energiebeheer.
  als je bv 512 mb geheugen hebt is deze file ook 512 mb
 • of gebruik eens schijfopruiming
  alles aanvinken ook oude bestanden comprimeren, uitvoeren,
  pc opnieuw opstarten en kijk dan eens of je meer ruimte krijgt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.