Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partition Magic

Chrizzly
6 antwoorden
 • Heb na de enthousiaste recensies Partition Magic gekocht.
  Hoe kun je nu op een veilige manier bestanden van je C partitie verplaatsen naar de nieuwe D en E partities zodat je besturingssyteem op C staat ,de programma bestanden op D en de gegevens op E ?
  De map Mijn documenten laat zich wel verslepen maar Program Files niet.
 • Dat kan ook niet zomaar, aangezien er in je register allemaal path verwijzingen staan naar die mappen. Enige optie is dus een dergelijk map aanmaken op een andere partitie en de desbetreffende programma's opnieuw installeren daarin.
 • Ik heb hier zelf geen Partition Magic meer (te oude versie), maar ik weet zeker dat dat wel mogelijk moet zijn. Het is juist de grap dat je de bestanden die je normaal niet mag verplaatsen met PM wel kan verplaatsen.
  Anders kan ik het ook wel gewoon in de Verkenner.
 • Bij de keuze "split" van een partitie kun je aangeven welke mappen naar de nieuwe partitie worden verplaatst.In de handleiding wordt geadviseerd geen Windows folders of program files te verslepen.
  Met Drive Mapper wordt daarna er voor gezorgd dat de versleepte map ook in het register herkend wordt.Ik heb dit geprobeerd met enkele programmaatjes die ik toch bijna niet meer gebruikte en het werkt goed.

  Mijn vraag was nu juist of dit een veilige manier is om je schijf opnieuw in te delen of dat er een betere manier is.
 • Beste manier blijft natuurlijk een clean install :smile:
 • Volgens mij kan het met cleansweep van Norton, daar zit een proggie in 'move wizard' daarmee kan je proggies van de ene map naar de ene map moven en waarschijnlijk ook naar een andere schijf. Ik werk er nooit mee dus ik weet het niet zeker maar misschien loont het wel als je er even mee stoeit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.