Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98SE of ME naast Windows XP

Anoniem
Domisam
6 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik heb een vraag waarvan ik weet dat het mogelijk is maar waarvan ik niet weet hoe ik het moet realiseren. Ik ben niet echt goed in dit soort dingen dus wanneer je me een uitleg geeft moet hij wel heel duidelijk zijn. Ik heb een harde schijf van 40 gig en die heb ik opgedeeld in twee partities. Ik wil graag op de ene partitie win 98SE of windows ME. Op de andere harde schijf wil ik graag Windows XP. Ik weet dat het mogelijk is, ik weet alleen niet hoe. De beide harde schijven zijn op dit moment nog helemaal leeg dus ik begin vanaf "scratch". Ik heb gehoord van een progje bootmanager, maar ik weet niet hoe en of dit werkt. Graag hulp van iemand. Bij voorbaat al heel erg bedankt.
 • Dit soort onderwerpen zijn al enkele malen behandeld in Computertotaal. kijk anders op PCactive.nl

  op computertotaal.nl hebben ze een zoekfunctie, zeker weten dat je het daar kan vinden
  Su6 verder.
 • Zal best zijn dat het al een aantal keer behandeld is, maar ik heb een beetje zitten kijken en ik kon het niet vinden. Er staan notabene meer dan 100 pagina's met van allerlei topics.
 • Stap 1) Installeer op een willekeurige partitie Windows 98.
  Stap 2) Start Windows 98 op en stop Windows XP in de CD-ROM. Kies voor "nu installeren".
  Stap 3) Kies NIET voor upgrade, maar kies voor een nieuwe installatie.
  Stap 4) Volg de setup, ga alle submenu's af. Op een gegeven moment kun je kiezen om tijdens de installatie de Windows XP partitie te kiezen. Vink die optie aan.
  Stap 5) Kies als naar de installatie partitie wordt gevraagd de partitie waar 98 NIET op staat.
  Thats all, folks. Windows XP regelt zelf het bootmenu.
 • Je kunt ook nadat je Win98 hebt geinstalleerd, booten met de XP cdrom en vanuit die DOS-achtige installatie een partitie kiezen of maken om XP op te zetten. Ook dan wordt het bootmenu gemaakt.

  DIt gaat sneller dan XP-setup starten onder Windows 98 want daarna gaat ie op gegeven moment toch booten en moet je alsnog alle handelingen uitvoeren zoals registratiecode die je eerder ook al invoerde onder Win98. Dubbelop dus.

  groetjes Edmond
 • Verder zou ik kiezen voor windows 98SE i.p.v. ME. 98SE is toch wat stabieler en betrouwbare. Keb zelf niet de allerbeste herrinneringen aan ME.

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.