Vraag & Antwoord

OS Windows

boot.ini?

Anoniem
Joporus
7 antwoorden
 • Hallo,
  sinds enkele weken draai ik naast windows 98 op mijn computer ook windows xp. (via een extra partitie). Wanneer ik de partities van de schijf wil wijzigen vraagt het programma opnieuw op te starten in dos. Vervolgens kom ik terecht bij het opstartmenu dat mij de keuze laat tussen windows 98 en windows xp. Opstarten in dos is hier geen keuzemogelijkheid.

  Kan ik op één of andere manier dit opstartmenu wijzigen waardoor ik via dit menu toegang heb tot de dosprompt? Ik zocht al naar een boot.ini file op de c-schijf, dit trof ik nergens aan. Hoe werkt dit opstartmenu van windows xp? En hoe kan ik dit het beste aanpassen?

  Bedankt
  Tom
 • Hoe probeer je die partities dan te wijzigen, vanuit welke toepassing? In principe hoef je hiervoor namelijk helemaal niet naar de DOS prompt.
 • Als je je partities wijzigt met partition magic dan is dat vrij eenvoudig. Voor windows XP het je PM 7 nodig.

  Stel je werkt in windows XP met partition magic 7. Als je de instellingen van de partities hebt aangepast vraagt PM7 je om de pc opnieuw op te starten. Je komt dan in het bootmenu zoals je zegt. Kies dan gewoon voor windows xp opstarten. PM7 zal dan de draad weer oppakken en het aanpassen van de partities uitvoeren.

  suc6!
 • Het kan gewoon zelfs in de setup van Windows XP.
 • Als je naar dos wilt kies je bij het opstarten eerst voor win98 en vervolgens druk je meteen op F8 en kiest dos prompt uit het menu.

  Het moet ook wel mogenlijk zijn om het via boot.ini te doen. dan moet je de juiste regel toevoegen. Weet zo 123 niet wat
 • [quote:2b055fef02]
  Op 08-02-2002 13:10, schreef smh:
  Als je naar dos wilt kies je bij het opstarten eerst voor win98 en vervolgens druk je meteen op F8 en kiest dos prompt uit het menu.

  Het moet ook wel mogenlijk zijn om het via boot.ini te doen. dan moet je de juiste regel toevoegen. Weet zo 123 niet wat
  [/quote:2b055fef02]

  Dit is wel zo, maar als je het via Partition magic doet moet je het wel op de manier doen die ik heb beschreven, anders kan het wel een fout gaan!
 • Ja, maar iedereen gaat er maar vanuit dat iedereen Partition Magic heeft. Dit is nog altijd een programma waar flink voor betaald moet worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.