Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Zo weinig mogelijk werk bij het (her)installeren

Rip-rip
2 antwoorden
 • Geachte mede-forum genoten,
  Ik wilde op deze plek eens beginnen met hoe men het beste zijn/haar PC in kan richten om bij een herinstallatie zo weinig mogelji werk te hoven doen om alle instellingen settings e.d. opnieuw te hoven zetten.

  Ik zal zelf een kort verhaaltje houden en uiteindelijk wil ik hier een checklist van maken, in samenwerking met jullie die je kan doorlopen elke keer als je je pc weer eens opnieuw installeerd of als je een nieuwe PC hebt gekocht en je wilt de data migreren.

  Doen jullie mee?

  ( is misschien een idee om "Gebruik onderschrift " eens uit te zetten. Houdt het in dit geval overzichteijker. Ik ga mezelf nu antwoord geven met een start van dit voorstel.
 • Daar ben ik weer:

  1.) Als je een pc instaleerd kan je het beste er voor zorgen dat je meerdere partities hebt. Als je meerdere OS'en wilt installeren dan kan dat met een DUABOOT, maar daar is elders in dit forum over geschreven.
  Zorg minimaal één partitie voor je OS en één voor je data. Laten we zeggen C: voor windows en D: voor data.


  Als je windows hebt geinstalleed dan kan heb je meestal een profiel. Zorg dan dat je deze verhuisd naar d:MijnDirProfiel
  EN zorg er dan voor dat je favorieten, directorie verwijzingen van Office iernaar verwijzen. Ook die van templates en NORMAL.DOT e.d.
  Dit kan je o.a. regelen met TeakUI een util te vinden op de microsoft website.
  Als je je OS dan een keer opniew moet installeren dan kan je je profiel instellingen hiernaartoe laten verwijzen en dan heb je alles (bijna alles) terug.

  2.) Iemand over e-mail outlook, Outlook express, Eudora etc. ?


  3.) Instellingen in word bijvoorbeeld het ui/aanzetten van autocorrectie en dergelijke instellingen bewaren. Hoe? Ik heb geen idee jij wel?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.