Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestand in juist programma

tuurke
9 antwoorden
 • Hoe kan ik bestanden openen in het juiste programma ?
  Acrobat Reader leek niet geïnstalleerd.
  Krijg een bericht (PDF) en sla dit op onder de vorm van WORD(doc). Resultaat: tekst onleesbaar, enkel rechthoekjes en dergelijken zichtbaar. Ieder PDF bestand dat ik nu krijg opent zich met WORD. Hoe kan ik dit aanpassen/veranderen.
  Zijn de reeds opgeslagen bestanden in WORD ook naar PDF te transferen?
  Acrobat Reader ondertussen geïnstalleerd.
 • Volgens mij in de verkenner met rechtermuisknop klikken op betreffende bestand. In verschijnend menu kan je kiezen voor "Openen met". Daarna krijg je een aantal programma's waaruit je kan kiezen. Ook kan je aangeven dat je dat soort bestanden altijd met dat programma wil openen. Dus ook je PDF-jes.
 • Bedankt voor reply.
  In de verkenner verschijnt een ganse reeks termen (o.a. eigenschappen helemaal onderaan, maar niet openen met…)
  Hoe kan ik Windows dwingen om bepaalde bestanden met PDF te openen ? Zolang ik WORD niet kan verhinderen dat het deze bestanden opent, denk hetzelfde probleem te hebben.
 • In de verkenner kiezen voor Extra->Mapopties->Bestandstypen. Kies vervolgens .PDF en stel hier in dat deze bestanden met Acrobat Reader geopend moeten worden.
 • Als "Openen Met" er niet bijstaat, probeer dan, SHIFT Rechtermuisklik.
  Dan moet ie er wel bij staan.
  ============================================
 • Pruiter, waar moet er na betandstypen ".PDF"
  worden gezet. In de geregistreerde bestandstypen staat o.a. nu ook Adobe Acrobat Document, met als extentie PDF en openen met ACRORD32. Dit waarschijnlijk sinds Adobe Acrobat werd geïnstalleerd.
  Waar moet ik die ".PDF" invullen opdat o.a.
  ook mijn Word bestanden niet meer zouden reageren bij het binnenkomen van PDF.
 • Ook met shift
  echtermuisklik, in de verkenner op een bestand
  met extentie, krijg ik enkel een tabelletje met ondereen: Beeld-Deze map aanpassen-Pictogrammen schikken-Vernieuwen-Nieuw- eigenshappen.
 • eerst het bestand even 1x aanklikken met linker muisknop. daarna loslaten. dan shift indrukken en ingedrukt houden en vervolgens met rechtermuisknop op het bestand klikken.
  je krijgt dan naast 'openen' ook 'openen met'

  je@n
 • Als de extensie PDF al gekoppeld staat aan Acroread dan snap ik niet waarom dan evengoed Word gestart wordt. Heel vreemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.