Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 98 sluit traag af

Anoniem
roy_startpag
21 antwoorden
 • [quote:6e197d14a7]
  Op 01-03-2002 15:50, schreef EnZynko23:
  Laten we nou eerst eens aan $Q@O vragen welke Windows hij misbruikt.
  Dus:

  Hee $Q@O, welke Windows gebruik je? :grin:

  [/quote:6e197d14a7]

  De topic is "Windows 98 sluit traag af" dus het lijkt me dat hij windows XP gebruikt :smile:


  Hee $Q@O heb je eigenlijk al de windows 98 afsluitpatch geprobeerd?
  Het kan ook zijn dat je netwerkkaart die problemen geeft, die willen ook weleens problemen geven bij het afsluiten van de PC.
 • Windows 98 Gold
  Windows 98 Second Edition
  sommigen noemen ME ook 98

  dus.

  Hee $Q@O, ik zou dit probleem als volgt aanpakken, als Windows Update niet mocht werken:

  Druk, in Windows (vóór het afsluiten Alfie :smile:) op CTRL-ALT-DEL en sluit een willekeurig programma af. Niet de standaardzaken zoals Explorer en Systray maar bijv. je virusscanner of Norton zooi of watdanook. Als je een programma hebt afgesloten probeer je Windows uit te schakelen en kijkt of het snel gaat. Zo niet, dan was het dus niet niet dat programma! :grin:
  Gewoon elke keer 1 programma afsluiten en dan Windows, de boodoener zou er heel goed tussen kunnen staan.
  Als je zo'n vette pc hebt, kun je natuurlijk ook overwegen om XP te installeren, maar dan zou ik -zoals eerder vermeld- wel ff checken of je hardware compatible is. Niet dat ik dat zelf zou doen hoor, gewoon installeren die hap en als het niet werkt dan haal je het er weer af… simpel niet moeilijk doen.

  Hee succes!

  [ Dit Bericht is bewerkt door: EnZynko23 op 2002-03-02 01:06 ]
 • Ik heb geprobeerd om het te vinden in mijn register, maar ik kon het niet vinden, kun je het iets uitgebreiden typen
 • Ik heb dit probleem ook gehad.
  pff moest wel 45 sec wachten
  Via dit forum ben ik tot een oplossing gekomen.
  Bijstellen van "wait app service time to kill" in het register.kom je door H keylokal, system curent control sec en daarna control.
  Kijk naar rechter venster.
  Tijd staat op 20000 en gezet op 5000.
  Scheelt tijd, en ik heb geen problemen onder vonden met mijn xp
 • Nou dit onderwerp aangekaart is. Zou ik toch ook wel wat meer hier over willen weten

  [quote:9ef3693222]
  Op 28-02-2002 7:25, schreef Alfie104:
  Wanneer de computer vastloopt in het "wolkjesscherm" werkt Ctrl-Alt-Del niet meer… De genoemde patches zijn alleen van toepassing bij W98SE, niet bij andere windows-versies. Als na een "schone" herinstallatie van windows (dus niet over de oude installatie heen) het probleem verdwenen is, is het duidelijk een software-probleem. Blijft het probleem dan ook terugkomen, dan zit het in de hardware, waarschijnlijk de harddisk of het ACPI-deel van het moederbord.
  [/quote:9ef3693222]

  Dat het met ACPI te maken kan hebben, heb ik ook weleens gehoord. Je moet dan in je BIOS voordat je met de nieuwe install van Windows begint, ACPI uitzetten. En na de install weer aanzetten. Maar hoe kan het dat bij sommige systemen dit vaak het enigste is wat helpt om dit probleem op te lossen?
  Is er dan iets met het moederbord waardoor je op deze manier te werk moet gaan. Of heeft het te maken met de compatibiliteit tussen bepaalde hardware en software. Bijvoorbeeld bios versie en moederbord? Kan iemand mij dat uitleggen?

  En hoe zit het met brandprogramma's en afsluiten. Waarom kan soms een brandprogramma de oorzaak zijn? En klopt het dat brandprogramma's ook weleens problemen kunnen geven bij het aanmelden op een PC?
 • sf
 • Ik heb windows 98 (gewoon 98)
 • [quote:b6bbef09df]
  Druk, in Windows (vóór het afsluiten Alfie :smile:) op CTRL-ALT-DEL en sluit een willekeurig programma af. Niet de standaardzaken zoals Explorer en Systray [/quote:b6bbef09df]


  Hoi,

  Systray is op een normale desktop pc totaal overbodig. Dit regelt namelijk het energiebeheer mbt de batterij van een labtop! De naam doet anders vermoeden :smile:

  Ik heb eens enorm gedonder gehad na een verse install van win98se. De pc reageerde een halve minuut niet na het opstarten.

  Alleen als je systray via msconfig uit probeert te schakelen, komt 'ie iedere keer weer terug. Dus je moet hem gewoon wissen of renamen :smile:


  Succes, Ed
 • [quote:c2b8d1980a]
  Op 06-03-2002 12:22, schreef $Q@O:
  sf
  [/quote:c2b8d1980a]


  ??????????
  wat is 'sf'?
 • Science Fiction?


  :razz:

  Groetjes, Ed
 • Met sf bedoelde ik niks, ik maakte ff een foutje. SORRY
 • Maar hoe staat het nu met het probleem???


  Groetjes, Ed
 • Sinds een tijdje blijft windows een minuut op het scherm staan "windows is bezig met aflsuiten" als ik alsluiten doe en ik heb niet pas een brandprogramma geinstalleerd.
  Weet iemand wat het probleem kan zijn.
 • [quote:b3f938884c]
  Op 20-02-2002 19:51, schreef $Q@O:
  Sinds een tijdje blijft windows een minuut op het scherm staan "windows is bezig met aflsuiten" als ik alsluiten doe en ik heb niet pas een brandprogramma geinstalleerd.
  Weet iemand wat het probleem kan zijn.
  [/quote:b3f938884c]
  Je kan proberen om je schijf te defragmenteren, het is trouwens aanteraden dit regelmatig te doen als je vaak iets nieuws installeerd.

  Anders kan je kijken of er een update is van je brander software.

  succes.
 • je kan de windows 98 SE shutdown patch (afsluit patch) eens proberen misschien is het dan weg. start -> windows update.

 • Als je op Ctrl-Alt-Delete drukt, komt er een popup-schermpje waarin alle prog. staan die draaien. Daar staat er vast een tussen die de hele zaak "vast" houd. Met end task kun je zo'n prog. beeindigen
 • Wanneer de computer vastloopt in het "wolkjesscherm" werkt Ctrl-Alt-Del niet meer… De genoemde patches zijn alleen van toepassing bij W98SE, niet bij andere windows-versies. Als na een "schone" herinstallatie van windows (dus niet over de oude installatie heen) het probleem verdwenen is, is het duidelijk een software-probleem. Blijft het probleem dan ook terugkomen, dan zit het in de hardware, waarschijnlijk de harddisk of het ACPI-deel van het moederbord.
 • ik heb dit probleem ook bij winxp, als ik het afsluit blijf de HD ook ff hangen en is er helemaal geen activiteit. Dit gebeurt ook als het net klaar is met de schijfcontrole als ie verkeerd is af gesloten, ik zal es gaan defragmenteren, kijken of dat ook helpt.
 • ik heb dit probleem ook bij winxp, als ik het afsluit blijf de HD ook ff hangen en is er helemaal geen activiteit. Dit gebeurt ook als het net klaar is met de schijfcontrole als ie verkeerd is af gesloten, ik zal es gaan defragmenteren, kijken of dat ook helpt.
 • :wink: Als je HD lampje geen activiteit meer vertoond wil dit echt niet zeggen dat er niks meer gebeurd. Je pc kan dan best nog bezig zijn met het 'bevrijden' van resources, irq's, etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.