Vraag & Antwoord

OS Windows

Hp deskjet 895 cxi installatie op windows 2000

Anoniem
NoZtra
1 antwoord
 • Op een kleine vestiging van ons staat een hp Deskjet 895 cxi, deze is aangesloten op de parallele poort van de Winnt4.0 server en is daar gedeeld.

  Omdat dit een kleine vestiging is heb ik hiervoor gekozen i.p.v. via een jetdirect kastje.

  Dit werkte goed totdat ik de clients geupgrade had naar Windows 2000.
  Win2000 heeft deze printers verwijderd i.p.v opgewaardeerd met de eigen win2000 driver (windows 2000 heeft standaard een driver aan boord voor deze printer)

  Het lukt me niet om deze printer geinstaleerd te krijgen. Als ik een netwerk verbinding maak krijg ik terecht de melding dat de server niet de juiste drivers heeft en vraagt mij het pad naar de juiste bestanden. Als ik hier de locatie van de gedownloade drivers opgeef (gedownload van HP en daarna geunzipt)krijg ik na de installatie de onterechte melding dat dit niet de juiste driver is, waarna de printer dus niet geinstallerd is. Ik heb de driver in verschillende talen geprobeerd maar ook dit werkt niet.

  Als ik zoals op een ander vestiging een HP jetdirect kastje gebruik kan ik een nieuwe tcp/ip poort maken en daarna de uit de lijst de standaard win2000 driver installeren, dit werkt wel. Maar dit wil ik nog even niet doen op deze vestiging.

  Heeft iemand enig idee hoe ik door middel van een netwerkverbinding naar een printer, de driver uit de standaard lijst kan kiezen.

  Of een ander manier om deze printer toch aan de praat te krijgen.


  Alvast bedankt,

  Roland HeelingBeantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.