Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP, media player foutmelding: kan benodigde audiocod

Anoniem
Luxor
4 antwoorden
 • Ik denk dat je CD niet helemaal correct gebrand is, of misschien moet je een codec downloaden voor Media Player. Suc6
 • Ik kon altijd heel makkelijk mp3'tjes die ik op een cd had staan makkelijk afspelen via windows media player. Maar sinds ik Easy CD creator 5.1 geïnstalleerd heb. En daarmee wat cd gebrand heb, doet windows media player heel raar.

  Als ik een cd met mp3z in de speler doe, dan komt er zo een menu, waar ik een programma kan kiezen waarmee ik de mp3z wil afspelen. Ik kies dan voor Windows media player. Als het programma geopend wordt, staat rechts een lijstje met alle mp3z die op de cd staat. En dan begint tie normaal gesproken met het afspelen van het eerste mp3'tje van de cd. Dit doet hij echter niet. Het eerste mp3'tje in de lijst rechts wordt rood gekleurd. Dan probeert hij het volgende mp3'tje te openen. Dat lukt ook niet en ook die wordt rood gekleurd. En uiteindelijk heeft het programma geprobeerd alle mp3z te openen maar dat lukt niet en alle mp3z worden rood gekleurd met een uitroepteken ervoor. En als die alles geprobeerd heeft te openen. Geeft die de volgende melding: kan de benodigde audiocodec file niet op de computer vinden.

  Ik kreeg dit probleem pas nadat ik Easy CD creator 5.1 had geïnstalleerd en daarmee (trouwens met succes) 3 cdjes had gebrand. Of dit hiermee iets te maken heeft weet ik niet. Misschien is dat gewoon toevallig dat tie nadit zo raar begint te doen.

  Restarten en shutdown hielp ook niet. Bestanden in de map windowsmedia kan die wel gewoon afspelen. Het gaat gewoon puur om mp3'tjes die op een gebrand cd'tje staan. Audio cd heb ik nog niet uitgeprobeerd.

  Weet iemand hoe dit kan?
  Alvast bedankt.
 • De cd heb ik altijd kunnen afspelen onder XP. Dus daar ligt het niet aan. En opeens ging het niet meer. Met andere mp3 cd's heb ik hetzelfde probleem. Het is sinds ik easy cd creator geinstalleerd heb dat tie die cd niet meer wil afspelen.

  Ik zou nog een kunnen proberen om nieuwe audiocodec files te kunnen downen. Maar hoe komt het dat tie het dan eerst wel deed en opeens niet meer. Heeft easy cd creator dan mij huidige audio codec files weggegooid?
 • Heb je de laatste update voor ECDC gedowned? Want ECDC is niet helemaal compatible met XP. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat ECDC wat codecs overschrijft bij installatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.