Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

486 formateren HD 0 mb?

Hans.Vosman
10 antwoorden
 • Een 486 waar win95 op heeft gestaan, probeer ik te formateren om win95 er weer schoon op te zetten. Ik krijg dan de volgende melding:
  win has detected that drive C does not contain a valid FAT or FAT32 partition. Drive may need to be partionated.
  format c: format not supported for drive c.

  Formateren lukt dus niet. Deze HD is de enige HD.
  Opstarten zonder bootdisk lukt helemaal niet. Er verschijnt dan niets op t beeldscherm. Wanneer ik opstart met de bootdisk, en met fdisk een partitie probeer te maken lukt dat niet. Ik krijg een soortgelijke melding als hierboven.
  Vermeld wordt dat de virtuele (?) disk c herkend is.

  Bovendien blijkt dat wanneer ik mbv Partition Magic Pro 3.05 (toegankelijk via de cdromspeler) GEEN HD wordt herkend.
  Partitiontype is HPFS wordt vermeld. Disk 1 is 0 MB (!) groot. Partities maken, formateren etc. in PM3.05 lukt niet.

  Scandisk op c: laat geen fouten zien.

  Wie helpt?
 • Zie je met fdisk wel de schijf,zo ja is hij dan wel status a
 • met fdisk zie ik niet de schijf.
  T is zelfs niet mogelijk om fdisk te 'draaien'. Ik krijg dan de melding dat de c-schijf moet worden geformateerd.
 • Kan het zijn dat je bios batterijtje leeg is? dan herkend je pc die harddisk van zijn leven niet, probeer em eens tijdens opstarten in de bios te zoeken…

  als ie em dan wel vind wordt het tijd voor een batterijtje.
 • Zij komt de bios niet in lees ik net in haar anders vraag (dubbel).
  Ik heb ook een keer zoiets gehad,heb er toen de batterij van het moederbord even een paar minuten uit gehad ,en de schijf werd weer herkend.(mobo zal wel default settings genomen hebben)
 • Als je het mij vraagt is de schijf gewoon overleden. :sad: Maar als het een IDE schijf is zou ik 'em eerst even in een andere pc proberen. Als het een MFM schijf is dan kan je het wel vergeten, tenzij je nog een heel oud MFM systeempje hebt staan.
 • Het biosbatterijtje? Waar vind ik dat in een Compaq 486? En dan..zijn dat standaardbatterijtjes?
 • Jammer dat je niet verder ging met je topic in hardware. Je moet dat verder zelf weten, maarre, kennelijk heb je een Compaq. Welk type?

  Compaq maakt dus gebruik van speciale configuratie diskettes (gewoon te downloaden bij Compaq). I.h.a. worden harde schijven uiteindelijk goed herkend. I.h.a gebruikt Compaq ook standaard batterijen. Zolang de tijd en datum goed bewaard blijven, is de batterij overigens okay. Ik vind daarover geen informatie, maar het zijn juist die kleine dingetjes, die je verder helpen.
 • Ik zal t bij dir onderdeel van t forum houden, da's inderdaad wel zo handig :smile:

  Ik heb op de compaqsiet gekeken, maar daar staat zo veel op. Weet jij precies waar ik moet zoeken naar configuraties-diskettes voor 486?
 • Ik ben bang dat je dat niet zal lukken.
  Ik heb ooit eerder een jongere compaq onder handen gehad. Compaq help-desk gebeld en die zeiden simpelweg dat de originele fabrieksdiskettes niet meer voorhanden waren voor zulke oude PC's.
  Ik heb op die machine een schone win98 install gedaan. Volgens mij had ik problemen met het herkennen van de cd-rom. Ik weet het niet meer zeker maar ik denk dat ik de fabrikanten van de componenten heb uitgezocht en daar ben gaan zoeken.
  Dan moet je hem wel openschroeven.


  Je zou eens kunnen kijken op:
  http://www.compaq.com/support/files/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.