Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitioneren en booten

Anoniem
Binary
1 antwoord
 • Momenteel heb ik een werkend dual bootsysteem op mijn 6GB harde schijf staan. C-schijf is fat16 (primair), d-schijf is Windows98 en e-schijf is Windows2000 server(proefeditie). De d- en de e-schijf staan beiden op een extended partitie, elk op een logisch station.
  Omwille van plaatsgebrek heb ik me een harde schijf van 40GB aangeschaft. Voorlopig wil ik mijn werkend systeem behouden om zo nog op internet enz… te kunnen blijven werken.
  Wat ik wil doen is mijn 40GB schijf volledig partitioneren met een aantal Windowssystemen. Nu ondervind ik problemen met het maken van een tweede primaire partitie.
  Mijn opzet is om op de 40GB schijf 2 primaire partities te maken die apart (hidden voor elkaar) werken. Mijn 6GB harde schijf zou volledig (voorlopig) moeten kunnen blijven werken.
  Theoretisch was het toch mogelijk om 3 primaire en 1 extended partities te maken op een harde schijf. Toch lijkt dit niet te lukken. Zou dit kunnen dat van zodra er een extended partitie aangemaakt wordt, er geen primaire meer kunnen worden aangemaakt.
  Indien iemand me hier wat meer zou kunnen vertellen, zou ik dit ten zeerste appreciëren.
  Ik dank u bij voorbaat,

  Koenn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.