Vraag & Antwoord

OS Windows

CD-Rom inhoud niet leesbaar in XP

Anoniem
WEETNIE
7 antwoorden
 • Ik heb sinds een paar dagen XP op mijn PC ingeinstalleerd. Nu heb ik het probleem dat de inhoud van mijn (oude) OFFICE-2000 cd-rom in de verkenner niet weergegeven wordt. Waardoor Installatie onmogelijk is. Melding: "schijfstructuur onleesbaar".
  Betreffende cd-rom kan ik wel openen op mijn 2e pc met Win 98SE. Hier had ik het probleem ook, maar door de instellingen van de cd-rom speler bij advance systeeminstellingen op QUAD-SPEED of hoger te zetten, werd hij wel in de verkenner gelezen. Waar zit deze optie onder XP?? (By the way, het is een 80 min CD, als dat er al iets toe doet…??) of is installatie onder XP niet meer mogelijk met Office-2000 cd-'s van 2 jaar geleden.
 • Erg raar, kun je een andere cd met bijvoorbeeld andere informatie wel lezen??

  Dus een cd van het zelfde merk alleen met andere data.

 • Bednakt voor je reactie. Ik kan inderdaad een CD van het zlefde merk maar met andere data WEL lezen op de CD-Rom. Als ik naar de technische specificatie van de CD-indeling kijk zie ik dat de data niet in een formaat Iso 9660 door de cd-rom niet ondersteund wordt. Zegt jou dat iets??
 • ISO 9660 is een standaard die door de meeste OS'en gelezen kunnen worden. Er zijn verschillende standaards, en dat heeft met de indeling van de cd te maken.
  In jouw geval zou ik proberen de cd opnieuw te branden, zeker omdat je ook zegt dat het een oudere zelfgebrande cd is. Dit soort cd's kan ook door veroudering of een wat ruwe behandeling onleesbaar worden.
  Ook konden er al fouten op de cd staan voordat hij gebrand was.
  Succes, Noztra.

 • Bedankt voor je advies. Ik heb de CD opnieuw gebrand met de laatste versie van NERO. Hierin zag ik de melding dat de CD "auteursrechtelijk beschermd" is. Ook na het branden van een nieuwe CD-Rom blijft de explorer wijgeren de inhoud weer te geven. Schijnbaar is hij door het "Auteurs-gedoe" niet in XP maar wel in W98SE te lezen. Weet iemand een methode om deze check in XP te omzeilen??
 • Je zou het eens kunnen proberen met clonecd
 • [quote:f01cd25742]
  Op 15-03-2002 21:25, schreef WEETNIE:
  Bedankt voor je advies. Ik heb de CD opnieuw gebrand met de laatste versie van NERO. Hierin zag ik de melding dat de CD "auteursrechtelijk beschermd" is. Ook na het branden van een nieuwe CD-Rom blijft de explorer wijgeren de inhoud weer te geven. Schijnbaar is hij door het "Auteurs-gedoe" niet in XP maar wel in W98SE te lezen. Weet iemand een methode om deze check in XP te omzeilen??
  [/quote:f01cd25742]

  De melding "auteursrechtelijk beschermd" is geen beveiliging. En de cd-rom van office 2000 is niet specifiek beveiligt. Maar je moet een image file maken met de juiste settings om te voorkomen dat je fouten overbrand.
  Dan zou het moeten lukken.
  Succes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.