Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

multi-boot windows xp

NoZtra
8 antwoorden
 • Hallo,
  Ik gebruik bootmagic and partitionmagic (7 pro) van powerquest.
  Op mijn harde schijf van 40 gb heb ik 2 primaire partities met windows xp.
  Ik heb er nu een derde bij gezet (ook primaire, vanaf 15gb). En deze werkt niet goed. Partitionmagic klaagde hier al over omdat de derde partitie buiten de 8gb boot-boundary zou vallen…? Volgens mij is er al sinds windows 98se geen boot-boundary meer !?
  In ieder geval krijg ik de derde partitie wel in het boot menu van bootmagic te zien, maar als ik deze opstart blijft windows xp tijdens het welkoms scherm hangen !
  Als ik de tweede partitie opstart en via het bootmenu van windows xp de derde partitie kiest dan start alles wel goed op….!
  Nou ben benieuwt of iemand mij hiermee kan helpen, want na uitbundig op het net gezocht te hebben kwam ik op nix uit.
  Alvast vriendelijk bedankt,
  Arni.
 • uhhh…begrijp ik het nu goed dat je 3 keer windows XP hebt geinstalleerd? :???:
 • Volgens mij heeft ie inderdaad 3x Xp geinstalleerd…

  Als Bootmagic problemen geeft zou ik gewoon de XPbootmaneger gebruiken. Zolang je alleen windowsversies draait kan dat best. En die werkt zoals je zelf al zegt.
 • Dit is wat Partition Magic er zelf van zegt:
  ——————-
  Understanding the BIOS 1024 Cylinder Limit

  The BIOS 1024 cylinder limitation exists because the start and end cylinder values in the partition table (and some BIOSs) have a maximum value of 1024. Because some operating systems such as DOS 6.22 use the CHS (Cylinder, Head, and Sector) values to address sectors on the disk, they cannot access sectors beyond the 1024 cylinder. When you start your computer the BIOS boots the operating system using the CHS values to locate the first sector of the bootable partition. If the partition starts past the 1024 cylinder, the BIOS may not be able to boot it because it cannot address a cylinder number higher than 1024.

  Copyright © 1994-2000 PowerQuest Corporation. All rights reserved.
  ——————–
  Dit staat uitgebreid in het Help-bestand.
  Door deze limiet is er dan ook een bootmenu op de 2e partitie aangemaakt, zodat de opstartbestanden voor de '1024-limiet' staan.
  Een oplossing kan zijn de partities te verkleinen, maar windowsXP vraagt dermate veel ruimte dat je dan weer andere problemen kan verwachten.
  Of 1 installatie van XP op een 2e harde schijf zou ook kunnen.
  Groetjes, Noztra.
 • En om dat hele verhaal te omzeilen kun je simpelweg 1 primaire partitie plus 1 uitgebreide partitie (waarin dan weer logische stations) aanmaken. Als je WinXP meerdere keren installeer komen toch de opstartbestanden op de primaire partitie te staan en die begint [i:34f1ee2961]altijd[/i:34f1ee2961] binnen de 1024 Cylinders.
 • Na enig nadenken kom ik nu toch tot de volgende conclusie: je hebt de 3e WinXP geïnstalleerd [i:01112e20cd]vanuit[/i:01112e20cd] de 2e partitie. De opstartbestanden staan dus ook op die 2e partitie. BootMagic kan dus nooit de 3e WinXP opstarten [i:01112e20cd]opdat daar de opstartbestanden van missen[/i:01112e20cd]. Dat lukt (uiteraard) wel vanuit het bootmenu van de 2e partitie! Je kunt dat ook zodanif wijzigen dat je WinXP op de 3e partitie installeert terwijl de 1e en 2e partities op hidden staan. Maar mijn bovengenoemde oplossing is m.i. toch beter. Maar dit toch even ter explicatie.
 • [quote:42d9e0fb66]
  Op 15-03-2002 20:58, schreef Binary:
  Na enig nadenken kom ik nu toch tot de volgende conclusie: je hebt de 3e WinXP geïnstalleerd [i:42d9e0fb66]vanuit[/i:42d9e0fb66] de 2e partitie. De opstartbestanden staan dus ook op die 2e partitie. BootMagic kan dus nooit de 3e WinXP opstarten [i:42d9e0fb66]opdat daar de opstartbestanden van missen[/i:42d9e0fb66]. Dat lukt (uiteraard) wel vanuit het bootmenu van de 2e partitie! Je kunt dat ook zodanif wijzigen dat je WinXP op de 3e partitie installeert terwijl de 1e en 2e partities op hidden staan. Maar mijn bovengenoemde oplossing is m.i. toch beter. Maar dit toch even ter explicatie.
  [/quote:42d9e0fb66]

  Nee, klopt niet. Omdat er 2 primaire partities zijn is er altijd 1 verborgen en 1 actief. Toevallig was de 2e partitie actief tijdens de installatie van de 3e XP.
  Het systeem echter ziet deze partitie op dat moment gewoon als de eerste en enige partitie, de andere is immers verborgen.
  Als je nu weer vanaf de 1e partitie opstart dan kan hij inderdaad het bootmenu niet vinden want dat staat dan weer op de verborgen 2e partitie.
  Je kunt echter deze bestanden kopieeren en vervolgens ook op de 1e primaire partitie plaatsen. Dan heb je het bootmenu twee keer en kun je altijd opstarten.
  Groetjes, Noztra.
 • En wat klopt er dan niet in mijn verhaal? Dat is in feite wat ik ook zei, alleen vindt ik deze oplossing ook niet zo geweldig. Maar inderdaad [i:d2b1cd44dc]kan[/i:d2b1cd44dc] het wel. Mits je de partities in boot.ini even aanpast, want die staan toch echt verkeerd!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.