Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 server versus Novell

Anoniem
wverveen
3 antwoorden
  • Vandaag een presentatie gezien van een Novell netwerk. Met name het gebruik van zogenaamde snapshots lijkt erg handig. Een erg beheersbaar netwerk! Maar, we draaien inmiddels met een Windows 2000 netwerk. Het blijft echter vervelend dat bepaalde dingen zo omslachtig moeten. Wat is eigenlijk de kracht van Windows 2000 server boven Novell?

  • Ik heb zelf helemaal geen ervaring met Novell maar een vriend van mij heeft wel novell draaien op een netwerkje thuis en volgens mij zit er op de nieuwe versies van novell ook een grafische user interface. Ik denk zelf dat Novell veel stabieler is maar ook veel moeilijker te doorgronden is als windows 2000. Maar dat komt waarschijnlijk dat de meeste mensen begonnen zijn met windows 3.11 of 95. en met al die jaren windows, probeer dan maar eens te beginnen met Unix of Novell. Lijkt me onbegonnen werk, tenzij je een systeembeheerder bent en voor je werk met dit soort OS-en bezig bent. Ik denk dus persoonlijk dat Novell je meer controle geeft over user-accounts en dat je tot in de details alles kunt instellen en dat Windows 2000 wat meer voorgekauwt is. Dit is een niet onderbouwde mening en ik kan het verkeerd hebben.
  • Ik heb een paar jaar geleden gehoord dat er een paar Novell-goeroes bij MS zijn gaan werken, die zouden bestwel eens meegeholpen kunnen hebben bij de ontwikkeling van Win2000…. Ik vind Active Directory persoonlijk nogal gejat van Novell met hun NDS (NetWare Directory Services). Dit bestond al in 1994 volgens mij…. Ook als je gebruikers in de AD rechten gaat geven lijkt het wederom HEEL erg op dezelfde actie in NDS (doelend op Inherited Rights Filter enzo). Je hebt gelijk wanneer je zegt dat Novell stabieler is (feit!), goed geconfigureerde servers kunnen in principe jaren ACHTEREEN draaien… dat heb ik een Windows bak (welke versie dan ook ) nooit zien doen… tuurlijk zit Windows grafisch stukken beter in elkaar hoewel ze op de Novell server va. versie 5 nu ook een GUI hebben.. maar ja, die is volledig Java, wat ook weer niet alles is qua snelheid en gebruikersvriendelijkheid…. :sad: Managen van de NDS, aanmaken gebruikers, rechten, printers etc. wordt dan ook over het algemeen vanaf een werkplek gedaan, wat prima werkt.. In veel situaties wordt de GUI op een Novell server uitgezet omdat deze redelijk beperkt is qua functionaliteit en geheugen vreet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord