Vraag & Antwoord

OS Windows

XP naast ME installeren?

Anoniem
Binary
11 antwoorden
 • Hi,

  Ik draai nu Win ME, maar wil overstappen op XP (hoewel ik na het lezen van alle problemen in dit forum daar ook niet meer zeker van ben!). Nou wilde ik eerst xp installeren naast ME, om te kijken of XP bevalt. Ik heb begrepen dat XP dan een bootmenu voor je maakt? Mijn harde schijf bestaat overigens maar uit 1 partitie. Ben al met Partition Magic 7 aan het kijken geweest, maar durf het niet zo goed aan… Dus:
  Kan ik XP naast ME installeren,
  en:
  Moet ik eerst zelf een nieuwe partitie aanmaken (zo ja, hoe?) of doet XP dat voor mij? Alvast bedankt!!!

  greetz,

  RoB
 • Je kunt het beste dat partitioneren maar even vergeten als je daar niet vertrouwd mee bent. Installeer gewoon Windows XP naast ME door vanaf cdrom te booten of deze onder ME op te starten, kies dan NIET voor de upgrade, en kies als installatiedirectorie bijvoorbeeld c:winxp.

  LAAT DE PARTITIE ongewijzigd in FAT32.

  Daarna krijg je netjes een systeem met ME en XP.

  Je kunt ovrigens voor de installatie een hardwarecompatibiliteitstest doen vanaf de installatiecd. Daarvoor autorunnen onder ME en kiezen voor Overige (ofzoiets).

  mvrgroet Edmond
 • een nieuwe partitie aanmaken is echt niet moeilijk hoor! Vooral niet met PM7!!

  Kies voor 'create partition' geen het aantal gb op (voor XP toch zeker 4gb) zorg dat ie achter c: komt (dus wordt ie d:) Nu kun je kiezen voor apply. Wanneer je cd-rom als letter d: had wordt deze door PM keurig opgeschoven naar e: Alle referenties in het register naar de cd-rom worden aangepast zodat alles zijn werk blijft doen.

  Ik zou het gewoon doen. Het is echt niet moeilijk. Twee besturingssystemen op een partities vind ik persoonlijk een ruk-constructie.
 • Ik ga met Bulboom mee. Je zult het toch een keer moeten leren en daar komt bij dat je gewoon met PM kunt "spelen" zonder de wijzigingen echt toe te passen. Pas als je op [b:b01004f8cf]Apply[/b:b01004f8cf] drukt wordt het uitgevoerd, terwijl je met [b:b01004f8cf]Cancel[/b:b01004f8cf] alles kunt afbreken. Maar inderdaad, het is eigenlijk ontzettend simpel, dus is het alleen een kwestie van durven. En een aparte partitie is echt wel aan te raden, want anders worden er allerlei mappen doorelkaar aangemaakt. Het [i:b01004f8cf]kan[/i:b01004f8cf] dus inderdaad wel, maar fraai is anders.
 • Bedankt voor alle support!

  Okee, ben ervan overtuigd dat ik dan een tweede partitie aan moet maken. Dat heb ik net geprobeerd, maar PM7 wil met alle geweld dat de nieuwe partitie VOOR mijn bestaande partitie komt… Hoe los ik dit op?

  greetz,

  RoB
 • Als je in PM zit, dan met [b:167bd7139f]Operations > Resize[/b:167bd7139f] en [i:167bd7139f]Free Space After[/i:167bd7139f] invullen om de ruimte [i:167bd7139f]achter[/i:167bd7139f] de bestaande partitie vrij te maken. Daarna met [b:167bd7139f]Create[/b:167bd7139f] een nieuwe (extended) partitie maken.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Binary op 2002-03-15 14:25 ]
 • Wat nou als ik een nieuwe primaire partitie wil maken? Op een extended partition kan ik toch geen windows XP installeren?

  greetz,

  RoB
 • Maar waarom dan niet? Juist wel! gewoon kiezen voor D: als setup dit vraagt, dan komen de bootfiles op C: te staan, maar de volledige WinXP komt op de D-schijf te staan. En met het bootmenu dat WinXP aanmaakt kun je switchen tussen die 2. Geen enkel probleem hoor.
  PS: Heel formeel heb je gelijk dat je niet op een extended partitie kunt installeren. Je moet hierin natuurlijk wel een logisch station hebben aangemaakt, maar dat zal Partition Magic toch al wel hebben gedaan, neem ik aan.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Binary op 2002-03-15 18:42 ]
 • Hee, eigenlijk wel een supergoed idee! Zo had ik er nog niet over gedacht.. Bedankt! Als dan XP bevalt, kan ik ME eraf gooien en XP opnieuw installeren, het ging me er namelijk om dat ik xp even wilde testen zonder xp kwijt te raken (ik heb de originele ME cd niet). Ik heb nu in ieder geval van het weekend wat te doen! thnx!

  greetz

  Wat bedoel je met een logisch station? Ik heb nu een grote partitie van 20 gB (C)

  _________________
  Life is short… play more!

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Draayertje op 2002-03-15 19:05 ]
 • :smile:

  Zojuist een D partitie aangemaakt en je had gelijk, PM maakt automatisch een extended partition en daarop een logical. Het was inderdaad erg makkelijk. Nou maar hopen dat drivemapper alle driveletters heeft aangepast! thnx for the support, btw.

  greetz,

  Rob
 • Naast één tot drie primaire partities kun je maximaal één extended partitie aanmaken. Maar daarin kun je een vrijwel onbeperkt aantal logische stations maken (tot de letters op zijn). Jij kunt nu dus 1 extended met 1 logisch station aanmaken. En da's prima, maar dat kunnen er dus meer zijn. Probeer gewoon maar wat met PM te spelen (zonder de [i:0239e54028]Apply[/i:0239e54028] te gebruiken) dan leer je vanzelf hoe dat werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.