Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkprinter niet "zichtbaar"

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik heb een klein peer to peer netwerkje, bestaande uit een Compaq Presario met Windows XP en een IBM Aptiva met Windows 98. Aan de Compaq is een HP 959 deskjet gekoppeld. Deze printer is sharable en heeft een naam. Ik wil deze printer ook gebruiken vanaf de IBM Aptiva. Installeren van deze printer op de standaard manier met de wizard printer toevoegen lukt niet, omdat de printer niet "zichtbaar" is op de IBM machine. In de netwerkomgeving op deze machine zie ik wel de Compaq computer, files op de Compaq zijn probleemloos benaderbaar, doch de printer blijft afwezig. Uiteraard staat overal File and Printer sharing for Msoft networks aan. Op de Compaq zijn zowel de XP, als de Windows 98 drivers voor de printer geïnstalleerd. Wie kent dit probleem en heeft er een oplossing voor?
  • Bij de computer waar je de printer wilt installeren ga je naar de wizard printer toevoegen. Kies netwerkprinter en bladeren.
    Je ziet hem hier dus niet. Maar je kunt wel het volgende invullen "\IPcompmet printernaamprinter" Bij mij vind hij de printer dan wel.
  • Sjoerd,

    Hartstikke bedankt. Het werkt bij mij nu ook.
  • graag gedaan :grin:

    Dat wordt dan € 5,- :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.