Vraag & Antwoord

OS Windows

Welk soort informatie wisselt XP uit met MS?

5 antwoorden
  • Ik vraag me wat af over de informatie dat XP doorstuurt naar Microsoft. - Welk soort informatie wordt richting MS gespeeld? Is dat informatie over je hardware, software en/of persoonsgegevens?! - Zijn er (legale) manieren om dat te voorkomen?
  • Zolang ie mijn gewicht maar niet overseind.. :grin: Gebruik XP-Antispy en je kunt veel blocken. http://www.xp-antispy.de/index.html?/news-e.htm groetjes Ed
  • Dat is alvast nuttig te weten. Blijft mijn vraag staan welk soort info er doorgespeeld wordt. En welk soort info kan met antispy worden geblokt worden en welke niet?
  • De mediaspeler kan info doorspelen over de multimedia bestanden op de harde schijf en welke muziek/films e.d. je afspeelt. Hierbij wordt deze info gekoppeld aan een uniek ID, dat je computer identificeert. Ook foutmeldingen worden automatisch geupload naar Microsoft. Windows update en Internet Explorer maken verbinding om te zoeken voor updates. Hierbij wordt informatie over het systeem verzameld. MSN maakt verbinding en speelt ook de nodige informatie door, dat schijnt ook weer te maken te hebben met een .Net-passport dat je weer automatisch schijnt te hebben als je toevallig een hotmail e-mail adres hebt. De verkenner maakt ook een verbinding waarvan ik niet weet waarom. En waarschijnlijk nog wel meer. Wie het weet, mag het zeggen... Groetjes, Noztra.
  • [quote:bc692c8116] Op 20-03-2002 0:08, schreef NoZtra: De mediaspeler kan info doorspelen over de multimedia bestanden op de harde schijf en welke muziek/films e.d. je afspeelt. Hierbij wordt deze info gekoppeld aan een uniek ID, dat je computer identificeert. Ook foutmeldingen worden automatisch geupload naar Microsoft. Windows update en Internet Explorer maken verbinding om te zoeken voor updates. Hierbij wordt informatie over het systeem verzameld. MSN maakt verbinding en speelt ook de nodige informatie door, dat schijnt ook weer te maken te hebben met een .Net-passport dat je weer automatisch schijnt te hebben als je toevallig een hotmail e-mail adres hebt. De verkenner maakt ook een verbinding waarvan ik niet weet waarom. En waarschijnlijk nog wel meer. Wie het weet, mag het zeggen... Groetjes, Noztra. [/quote:bc692c8116] Getverdemme! Gelijk antispy installeren zou ik zeggen! En bij gebruik van M$N wat poespas opgeven voor dat passport. Wel opvallend dat chat op M$N-sites niet werkt onder andere OSsen dan Windows ... Kunnen ze vast geen (java-)spyware installeren? :sad: Ik ben al met al blij dat ik M$ eindelijk helemaal de rug toe heb gekeerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.