Vraag & Antwoord

OS Windows

xp recovery cd

8 antwoorden
  • pc pirive project van paradiget je krijgt er wel een recovery cd bij maar geen officiele cd mag dat is dit legaal
  • Je koopt een licentie Xp en geen cd met XP. En wanneer de winkel beslist om alleen een recoverycd te leveren mogen ze dat. (Zo zit het geloof ik in elkaar)
  • licentie en nummer zitten er ook bij hoop ik bvd
  • Daar zou ik zeker om vragen ja. Waarschijnlijk hebben ze die recoverycd gemaakt vanwege de activatie. Dan hoef je dat zelf niet meer te doen. Maar het is zeker handig om je ProductID te weten. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.
  • Ja dat mag. Maar als klant mag je natuurlijk ook protesteren en dat zou ik zeker doen. Vraag een gewone OEM cd met licentienummer. Das veel beter ook voor de toekomst als je eens moet herinstalleren. SPan desnoods samen met andere pcprive-gangers. Stop de recovery-cd! En verder, ja er hoort volgens mij wel een licentienummer los meegeleverd te worden, al weet ik het niet zeker. Vaak is een recoverycdrom ook gelocked aan een bepaald BIOS. Dat is helemaal waardeloos. Met de Activering zou het ook niet meer nodig zijn. Persoonlijk zou ik er dan ook voor bedanken er ook maar een tientje voor te betalen. Een echte cdrom en anders korting en koop je die Windows mooi ergens anders. Al ben je dan wel veel duurder uit, dat moet ik er wel bijzeggen. mvrgroet Edmond
  • Als XP je op deze manier door de strot word gedouwd, zonder dat je enige keus hebt zou ik zeker voor de komplete hap gaan. Het moet toch niet zo zijn dat je de licentie betaald voor alleen deze pc... Wat als je de hardware verkoopt? moet je dan weer XP aanschaffen???
  • toevallig in computer totaal; van deze behandeld als er maar sticker met nummer op of in de kast staat mag het
  • Als je een Recovery CD hebt, dan moet je daarmee in principe in staat zijn om Windows opnieuw te installeren. Het hangt er vanaf hoe Windows er precies op staat. Er zijn 2 versies, 1. Een volledige image van je complete installatie 2. Een packed version van Windows die alleen Windows schoon installeert op een PC van dat merk (via een BIOS string wordt de PC herkend). Beide versies hebben zo hun voors en tegens. Iets wat in [i:2ef526d016]nooit[/i:2ef526d016] zou accepteren is Windows in een hidden partitie op de harde schijf. Weliswaar werkt dit goed, maar met een kapotte harde schijf ben je deze partitie ook direct kwijt. Tijdens de garantie-periode zal dit wel door de leverancier worden opgelost, maar dat geldt vast niet meer als dat daarbuiten gebeurt. Dan ben je dus "verplicht" om dat zelf te regelen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.