Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ME of 98SE

Anoniem
Jaap1067
7 antwoorden
 • Na formatering sta ik voor de keus om of Win 98SE of Win ME te installeren.
  Wat is onomstreden de bete keus.

  Is ME echt zo slecht?

  groeten van Jaap
 • Ik zou zeker gaan voor Windows 98SE. Deze is veel stabieler. Het enige wat wel goed is, is de herstelfunctie van Windows ME die Windows 98 niet heeft. Bij problemen kun je weer terug naar een vroegere datum met de kans dat de computer weer werkt.

  Ik ken een viertal mensen die eerst Windows ME hadden maar toch vanwege de vele problemen zijn teruggegaan naar Windows 98SE.
 • Ik ken er wel meer…:grin:
  Ik ben er een van.
  98 is veel stabieler. Me draaide eerst lekker, maar na een tijdje ging het steeds slechter. Uiteindelijk heb ik er weer 98 op gezet.
 • Of Win98SE danwel WinME stabieler draait hangt met name af van de hardware die in je PC zit. En de keus voor het één of anders is dan ook beslist niet onomstreden (alsof dat bij enige Windows versie wel zo zou zijn). Welke bij jouw het stabielst draait is een kwestie van uitproberen. Als je beide hebt (legaal uiteraard) dan kun je op een PC van meer dan 2 jaar oud beter 98 proberen. Is de PC nieuwer, dan zou je ook net zo goed WinME proberen. Maar de keus blijft altijd lastig, en dus persoonlijk.
 • mijn persoonlijke mening (als ik zou moeten kiezen tussen ME / SE )


  98SE

  stabieler

 • Of 98SE stabieler is dan ME weet ik niet; mijn ME-partitie heeft slechts 2 minuten gedraaid en is toen waanzinnig gecrashed. Terug dus naar 98SE.
  Het is wel zo dan 98SE meer ondersteuning biedt voor Dos en dat heeft ook z'n prettige kanten.
  Groetjes, Noztra.
 • Ik stond enige tijd geleden voor dezelfde keus en heb toen ook wat gezocht. Mij leek 98SE een betere keus, omdat je toch wel erg veel hoort over de stabiliteitsproblemen van ME. Ik heb ME meerdere keren 'de slechtste Windows ooit' horen noemen. Ik heb zelf dus voor 98 SE gekozen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.