Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 98 upgrade naar Win Me

5 antwoorden
  • Is het mogelijk te upgraden van Win 98 naar Win Me, zonder alle gegeven te verliezen?
  • Ja natuurlijk is dat mogelijk. Dat kan met elke versie van WinME, hoewel je met de OEM-versie (die dus eigenlijk voor een nieuwe kale PC is bedoeld) wel een klein trucje moet uithalen. Als je die versie hebt, start dan op met een CD of diskette en rename win.com naar win.old en start daarna de setup vanaf de CD.
  • Aha... Dus ik moet opstartdiskette in stoppen, en dan zorgen dat ik in dos komt? of niet? en dan daar de setup draaien? Want heb 1 keer setup gedraai via windows, maar dat lukte dus niet... Of heb ik het verkeerd? kunt u mij nog iets beter uitleggen? Bedankt :smile:
  • Ik zou als ik je was upgraden naar 98 SE of anders naar XP. Want de (mijn) ervaringen met ME zijn nou niet om over naar huis te schrijven. Je kon nog wel eens een zeer regelmatige bezoeker worden van dit forum in de negatieve zin dan.
  • Ach, door schade en schande wordt men wijs zullen we maar zeggen. Anyway, je moet eigenlijk in Win98 de CD in het bakkie stoppen en dan zou je de setup zo moeten kunnen starten. Behalve als je dus inderdaad die OEM-versie hebt (foei). Dan moet je inderdaad doen wat ik eerder zei. In DOS geef je het commando [b:348eda544e]ren windows winold[/b:348eda544e] (Enter). Daarna over naar de CDROM, dus bv [b:348eda544e]d:[/b:348eda544e] (Enter) intypen en daarna het commando [b:348eda544e]setup[/b:348eda544e] (Enter). Hoop dat het zo duidelijk is?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.