Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP boot fout :(

None
12 antwoorden
 • Na Win2k (zie eerdere post) loopt nu ook WinXP gek te doen. XP weigert gewoon normaal op te started en komt nog voor het inlogscherm met een blauw scherm. UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE staat er dan (voor het eerst in mijn leven dat ik een MS foutbericht snap) maar wat zou ik er aan kunnen doen?
 • Kijk hier:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-CA;q297185

  Cheers,
  Ben Jonson
 • vertel eens wat meer ! Draai je xp naast win2000 ? sinds wanneer is het !

  draai je xp op een fat32 systeem ? Zp ja, probeer dan eens op te starten via een bootdiskette en typ vanaf c:
  fdisk /mbr !  alex

  [ Dit Bericht is bewerkt door: vaat op 2002-03-22 07:20 ]
 • Even met wat technische details gaan gooien :smile:

  Mijn Windows XP word ge-dualboot meet Linux Mandrake, beide benvinden zich op aparte fysieke schijven. Windows XP bevind zich op hda1 en Linux of hdb6.

  Windows XP zelf, (Pro versie) draait/draaide op een NTFS FS en heeft dit een paar maanden lang vol gehouden zonder problemen. De build van mijn Windows XP is 2601 geloof ik.
 • Een UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE kun je over het algemeen oplossen als volgt:
  1. Boot vanaf de WinXP CD en druk op F10 tijdens het laden van de drivers. Je komt dat in het [b:b03e2e7af0]Recovery Console[/b:b03e2e7af0].
  2. Waarschijnlijk herkent RC de Windows niet meer en hoef je niet in te loggen. Je kunt gewoon intypen [b:b03e2e7af0]chkdsk
  [/b:b03e2e7af0]. Duurt waarschijnlijk wel een tijdje voor hij klaar is.

  Of de dualboot met linux ook mee wordt genomen weet ik niet, ik ben benieuw om dat te horen.
  Verdere info: support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058 en support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q315403

  PS: In deze laatste laat [b:b03e2e7af0]chkdsk /f[/b:b03e2e7af0] (fix) maar dat werkt niet. Het juiste commando is [b:b03e2e7af0]chkdsk
  [/b:b03e2e7af0] (repair).

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Binary op 2002-03-22 13:15 ]

 • Bij mij was de oorzaak het feit dat ik geen UDMA kabel had gebruikt, maar nog een oude 40 aderige. Plaatste een 80 aderige UDMA kabel, en voila!
 • Ik heb afgelopen Dinsdag hetzelfde probleem gehad met mijn laptop. Heeft maanden probleemloos gewerkt en opeens kwam deze fout melding.
  De boven beschreven procedure loste in eerste instantie mijn probleem op.
  Ik kon gelukkig mijn data veiligstellen, maar mijn gebruikersnaam was corrupted en ik kon geen nieuwe meer aanmaken.
  Er zat dus niets anders op om alles opnieuw te installeren.

 • hetzelfde probleem gehad na installatie nieuwe (grotere) hd.

  Alles geprobeerd, elke oplossing van het Net, uiteindelijk zag ik dat windows xp bij een kennis door de leverancier op fat32 i.p.v. ntfs gezet was. Ik denk dan ook dat dit probleem bekend moet zijn bij microsoft en dat dit genegeerd wordt.

  Kortom windows xp -> ntfs = unmountable_boot_device

  windows xp -> fat32 = normaal werkend systeem zonder foutmelding. :o
 • Da's vreemd. NTFS zou toch goed moeten zijn?
  Ik heb verschrikkelijk lang liggen tobben met NTFS vroeger. Bij ging NTFS en Windows 2000 niet goed samen. Onder XP werkt NTFS prima hier.

  Heb je toevallig geen oude software op je PC staan die low-level schijftoegang hebben (oude Norton utils. bijv.).

  Opzich kun je rustig FAT32 gebruiken onder Windows XP, maar dat heeft 5 nadelen die je voor lief moet nemen.

  1. Defragmentatie van directories onmogelijk
  2. Je mist de realignfunctie van systeemstructuren (maakt XP sneller, bootvis)
  3. De beveiliging valt weg
  4. FAT32 wordt trager naarmate het aantal bestanden toeneemt
  5. Schijfgrootte maximaal 32 gig en bestandsgrootte van maximaal 4 gig

  Nadelen die NTFS niet heeft.
 • Nee, geen oude software, een compleet schone drive, bovendien waarom is de nieuwe computer van mijn vriend door de leverancier op fat32 geinstalleerd als de logische optie ntfs is????

  Nogmaals ik heb alles geprobeerd om met een nieuwe schone install windows xp (windows xp home edition en windows xp pro) te installeren met ntfs maar steeds met dezelfde foutmelding.
 • Ik heb NTFS windows 2000 en NTFS windows XP pro. Geen problemen gehad tot nu toe. Op een andere computer pas een schone installatie van XP pro gedaan met NTFS partitie, wederom geen enkel probleem. Erg raar dat hij op FAT32 geen foutmelding geeft en dat zowel XP home als pro de foutmelding geeft. Kan het probleem niet bij de IDE controller liggen? Die moet toch de HD aansturen.
 • Best mogelijk dat het aan de ide controller ligt, dan is de vraag -> heeft iedereen met deze problemen dezelfde ide controller?

  Ik heb dit probleem gekregen na het installeren van een nieuwe HD van het merk Western Digital……. Daarvoor had ik een drive van het merk Seagate, deze werkte zonder problemen op dezelfde configuratie. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.