Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met instellen bestandstypen

Ultra
6 antwoorden
 • Op mijn W98(FE)comp. heb ik Word 97 én Word 2000 staan.
  Als ik in de verkenner op een docje met het Word-pictogram dubbelklik, wil ik dat het in Word97 geopend wordt, en níet in Word2000.
  Dit lukt niet.
  Ik heb in de verkenner bij [i:7fec572922]Beeld/Mapopties/Bestandstypen/Microsoft Word document[/i:7fec572922]een verwijzing staan naar de map waar Winword.exe (versie 97)staat, dus dat is imo in orde. Wat moet ik verder nog doen om de docjes vanuit de verkenner werkelijk in Word97 te laten openen?
 • Ongeschoold gokje: rechtsklik eens op zo'n wordbestand > Openen met: staan daar beide word-versies vermeld?
 • Nee, daar staat één versie, met het pictogram van Word97.
  Kies je hiervoor, dan wordt er toch met Word2000 geopend.
 • Dan moet je dus via [i:18ca7b85c1]Bladeren[/i:18ca7b85c1] even de juiste locatie van Word97 opzoeken en selekteren. Als je een vinkje zet bij [i:18ca7b85c1]Dit programma altijd gebruiken…[/i:18ca7b85c1] dan zou het voortaan goed moeten gaan.
 • Het nare hiervan is: Als je op die manier bladert starten de doc's inderdaad in Word97 op. Maar als je dan aanvinkt dat ze altijd met dat bestand openen moeten…..Start Word2000 vrolijk op, ZONDER de aangeklikte doc te openen. Dus alleen het kale programma.
  Dan kan ik net zo goed eerst Word 97 openen en dan op openen klikken. Maar het ging er juist om dat dit vanuit de verkenner al OK kon…

 • Ik [i:c0e236ee11]vermoed[/i:c0e236ee11] dat dat een gevolg is van het feit dat Win2000 als laatste in de Registry is aangemeld. Mogelijk dat daardoor een register-sleutel is overschreven, zodat Win97 niet meer aan de beurt komt. Zou het een oplossing kunnen zijn als je Win97 nogmaals (en dus als laatste) installeert?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.