Vraag & Antwoord

OS Windows

lpt-scanner niet meer in XP???

18 antwoorden
 • na het aanschaffen van XP-home doet mijn Agfa Snapscan 1212p(parallel) het niet meer in XP. Update's bij Agfa had geen zin, later las ik ergens dat XP geen lpt-scanners onder steunt! het is toch belachelijk dat je na een nieuw besturingssysteem ook een nieuwe scanner moet kopen of is er toch iets in XP dat het toch nog kan??? alvast bedankt.
 • nou, je geeft wel erg snel op! 1) waarom zoek je niet eerst in dit forum op eerdere postings, er komt er wekelijks wel 1 bij. 2) zoek ff op http://support.agfa.com/support/swDownload1.jsp 3) bel beslist met hun helpdesk!!! ze geven daar prima antwoord, als ze geen oplossing hebben, zeggen ze dat ook luid en duidelijk. maar inderdaad, het sux wel aan alle kanten.
 • Schakel via Eigenschappen (van de LPT in Apparaatbeheer) > Geavanceerd, de ondersteuning voor Legacy Plug&Play apparaten in. Vaak helpt dat. mvrgroet Edmond
 • [quote:7110f1dfb1] Op 22-03-2002 20:40, schreef The Curse: nou, je geeft wel erg snel op! 1) waarom zoek je niet eerst in dit forum op eerdere postings, er komt er wekelijks wel 1 bij. 2) zoek ff op http://support.agfa.com/support/swDownload1.jsp 3) bel beslist met hun helpdesk!!! ze geven daar prima antwoord, als ze geen oplossing hebben, zeggen ze dat ook luid en duidelijk. maar inderdaad, het sux wel aan alle kanten. [/quote:7110f1dfb1] inderdaad heb ik deze melding gedaan bij Agfa en daar kwamen ze met de oplossing dat ik de lpt-scanner kon omruilen voor een USB-scanner. Natuurlijk was ik weer de laatste dus er was geen USB-scanner voor mij :sad:
 • [quote:def4be2e9c] Op 22-03-2002 21:04, schreef Edmond Varwijk: Schakel via Eigenschappen (van de LPT in Apparaatbeheer) > Geavanceerd, de ondersteuning voor Legacy Plug&Play apparaten in. Vaak helpt dat. mvrgroet Edmond [/quote:def4be2e9c] ehhh,bedoel je zoeken naar oude Plug en Play-apparaten? :???: deze vond ik wel bij geavanceerd
 • Euh, ja, das hetzelfde. Die dus. En? mvrgroet Edmond
 • nee, geen detectie van de scanner met deze xtra optie en als je handmatig hardware gaat invoegen heb je een *.inf bestand nodig en deze staat niet op de cd-rom van Agfa of XP voor deze scanner (heb ook ScanWise van Agfa geprobeerd) :mad: :mad:
 • Als je de Windows 2000 driver installeerd werkt de scanner ook!
 • die staat dus op geen van beide cd's en de Windows2000/Xp beta drivers zijn nog niet beschikbaar op de Agfa-site :cry:
 • Ik heb hier thuis een AGFA via SCSI en die werkt onder XP met AGFA Fotolook 2.09 voor Windows 2000. Heb je die of soortgelijk al geprobeerd? groetjes Edmond
 • nee, waar vind ik die bij Agfa?
 • Geen idee. Heeft mij toen ook eeerrrruuggg veeeeel moeite gekost die los te krijgen. Daar deden ze wel zo absurd moeilijk over. Zal eens kijken, de filenaam is: setupex.exe en het werd toen: "AGFA Fotolook 2.09 voor NT5" genoemd. Zo te zien zijn ze inmiddels bij versie 3.6: http://www.agfa.com/scanners/software/fotolook_pc.html Maar een download kan ik er niet van vinden. Ik zou maar eens gaan bellen anders. en dan flink volhouden, jezelf domhouden en laten weten dat je een KLANT bent. Want dat heeft me toen voor mijn Agfa echt zoveel moeite gekost dat mijn volgende zeker geen AGFA meer zal zijn. groetjes en succes, Edmond
 • Op http://support.agfa.com/support/ lees ik rechts in de kantlijn: New Drivers Available! Windows 2000/XP beta drivers for most SnapScan models are now available for download. Select your Agfa SnapScan scanner from our Home page and click on the disk icon from the menu choices that appear. Klik je op die HOME-verwijzing, blijf je op dezelfde pagina. Kies je de Snapscan, zie je nog nergens een disk-icon voor de download.... Zo moeilijk kan dat toch niet zijn een logische website te bouwen! Of ziet iemand hier wel hoe het is bedoeld. groetjes Edmond
 • In de home-page selecteer je de printer en druk je op het pijltje ernaast, vervolgens krijg je weer een scherm met een aantal keuzes. Kies je voor software, moet je je aanmelden en kun je de driver ophalen. Lijkt moeilijker dan het is!
 • Hmm, zou 8,5 uur werken dan toch de max zijn voor een mens als ik? groetjes Ed, die meteen stopt en gaat cola-en
 • leuk Henk, maar zo werkt het niet dus. net als Edmond zijn verhaal heb je dus alleen maar html's. voor software moet je dus echt op je knieen, ook als klant, of andere stunts uithalen. maar nog steeds werkt mij scanner niet!! :evil: is er nou echt niet iemand die wat weet of een oplossing heeft(behalve scanner verkopen!!)??
 • graag iedereen bedankt voor het helpen met deze topic, maar ik heb maar een HP scanner gekocht die gelijk is aan de Agfa scanner. graag deze topic sluiten!! :roll:
 • graag iedereen bedankt voor het helpen met deze topic, maar ik heb maar een HP scanner gekocht die gelijk is aan de Agfa scanner. graag deze topic sluiten!! :roll:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.