Vraag & Antwoord

OS Windows

Heb (hoe origineel) problemen met windows xp

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb zojuist windows xp geinstalleerd (verder geen probleem), maar omdat ik niet alles opnieuw wilde installeren heb ik alleen mijn d-partitie geformatteerd en er xp opgezet. Het resultaat een (in tegenstelling tot andere meningen) goed lopende Me, en een (ook goed lopende) xp. Wat is nou het probleem zou je zeggen.
  Ten eerste hoe verwijder je (in dit geval) windows Me, het lijkt me wat ingewikkelder dan simpelweg de windows map op mijn c schijf weggooien.
  Ten tweede windows xp kan een aantal modems niet vinden? en kan er dus niet mee op internet.

  Verder zou ik graag willen weten waarom je alle software die al op de pc staat weer speciaal voor xp moet installeren (dus dat alles dubbel erop staat)? Verder vind ik xp irritant omdat het zich gedraagt alsof het alleen maar de d: schijf beheerst en niet met de c: schijf wil werken, terwijl Me met beide schijven kan werken.
 • Het belangrijkste punt is dus hoe je windows (xp of me, ben er nog niet uit) weer verwijderd. De enige manier die ik heb bedacht is de desbetreffende schijf zover mogelijk leeghalen (tot er alleen windows opstaat) en het daarna formatteren. Ik weet alleen niet zeker of dit ook echt 100% werkt.
 • [quote:5072bf6cf0]
  Op 23-03-2002 20:04, schreef windows me user:
  Het belangrijkste punt is dus hoe je windows (xp of me, ben er nog niet uit) weer verwijderd. De enige manier die ik heb bedacht is de desbetreffende schijf zover mogelijk leeghalen (tot er alleen windows opstaat) en het daarna formatteren. Ik weet alleen niet zeker of dit ook echt 100% werkt.
  [/quote:5072bf6cf0]


  Als je die schijf leeg wilt hoef je niet moeilijk te doen maar gewoon de schijf (partitie) te formateren of de partitie te verwijderen.
 • Hieronder de methode die ik deze morgen voor mijn computer gebruikte. Ik vermoed dat jij gewoon hetzelfde moet doen met je Windows ME…

  Ik had Windows89 op de c–schijf, en winXP op de tweede schijf -
  Hoe kon ik de tweede schijf (met XP)leegmaken en XP op de eerste schijf krijgen?

  A.Zorg voor een opstartdiskette van Windows98 mèt CD-rom ondersteuning (te verkrijgen op http://www.bootdisk.com/ - zorg wèl dat je de goede bootdisk downloadt ! !)
  B. Opstarten in Windows 98
  C. Vanuit de verkenner van de windows98 wis je gewoon je windowsmap van de XP. (je krijgt de melding dat die te groot is voor de prullenbak en de vraag: definitief verwijderen? (of zo iets) en je verwijdert deze map dus.
  D. Op je C-map staan volgende bestanden: Boot.ini Bootfont.bin Bootsect.dos Ntdedect.com NTLDR Pagefile.sis Deze wis je ook vanuit de verkenner (die zijn verantwoordelijk voor het dual-boot-systeem, maar vermits je maar één windows wil overhouden, heb je dit systeem niet langer nodig.
  E. Computer afsluiten en terug opstarten met de bootdisk (opstartdiskette) van Windows 98.
  F. CD-rom van WindowsXP in de lade en je kan gewoon XP installeren… (hij vraagt in het begin: welke installatie: een upgrade of een nieuwe installatie, en je kiest voor een upgrade: dan overschrijft hij je oude windows en zet een XP in de plaats.

  Achteraf gezien kan je vermoedelijk punt E gewoon overslaan, maar dat probeerde ik niet uit.
  Nu heb ik dus XP op de C-schijf, géén dualboot meer en mijn tweede schijf is volkomen leeggemaakt (en alles werkt naar behoren)

  veel succes!
 • Doe niet zo raar man JE KUNT NIET ZO MAAR EEN WINDOWS MAP VERWIJDEREN daar schiet je nix mee op, je hebt èèn schijf met XP en èèn schijf met ME (of partities), je start dan gewoon op met een opstart disk (zoals je beschreef) en dan formateer je gewoon de schijf (of partitie: ligt eraan of je twee partities hebt of twee schijven met èèn grote partitie (of nog anders) want dat wert me niet duidelijk) waar ME opstaat b.v. 'format c:' DAN is deze op een fatsoenlijke manier ontdaan van Windows en de andere dingen. Aleen heb je dan geen besturings systeem op c: staan wat wel handig is om te booten (probeer nou niet die Windows map van XP naar c: te slepen!!!!)

  Het formateren bij XP is iets lastiger omdat je niet met een opstartdiskette kunt opstarten (dit is DOS en XP (NT) heeft geen DOS) maar dan moet je maar hier kijken: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=54489&forum=7&2

  (al kun je denk ik als je op c: (bij ME) opstart met een opstartdiskette ook gewoon d: formateren)

  _________________
  Tux?! Hier is Tux!!

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Freaker op 2002-03-23 21:19 ]
 • Bedankt voor de reacties, ik formateer de c-schijf (met windows Me) gewoon. En houd ik op de d-schijf xp over. Ik begrijp alleen niet helemaal wat er daarna moet gebeuren (volgens mij niks) maar jullie willen windows naar de c-schijf krijgen (waar is dat goed voor) windows kan toch prima op een d-schijf staan.
  En als ik mijn methode toepas heb je dan ook een opstartdiskette nodig. Ik laat windows xp immers staan, dan kan je die toch gewoon opstarten ???
 • Oh ja, je kan toch ook gewoon formateren met bijv Particion Magic of kan dat niet.
 • Als je in XP werkt kun je denk ik de andere partitie wel formateren met part. magic maar niet de ME part. als je daarop zit te werken

  en ik vrees dat je problemen krijgt met opstarten als er op c: geen besturingssysteem is geinstaleerd omdat de bios probeert te booten vanaf c:

  _________________
  Tux?! Hier is Tux!!

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Freaker op 2002-03-24 17:06 ]
 • Is dat laatste nog te verhelpen, ik kan Me namelijk niet upgraden naar Xp omdat het 2 verschillende taalversies zijn (en dat wil niet). Ik ken wel een paar vrienden die het besturingssysteem op d: hebben staan. Maar ik vrees dat het dus de chaos wordt van het formateren van schijven/ windows verwijderen/installeren enz. enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.