Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan dualboot-bestanden niet verwijderen (niet vinden)

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb zojuist windows xp (tijdelijk) verwijderd van de d: partitie (geformateerd), om met de volgende stap (het instaleren van xp op de c: partitie)te beginnen. Er is op dit moment dus nog 1 windows versie op de pc (Me). Toch blijft dat dualboot menu komen, dus ik hier zoeken naar een oplossing (heb ik gevonden): het verwijderen van oa. boot.ini / bootsect.dos enz enz. Maar ik kan deze bestanden niet vinden, niet met behulp van ordinair bladeren en ook niet met behulp van zoeken.

  Ten tweede zou ik graag willen weten hoe je een bootdisc maakt (voor Me) en als dat via http://www.bootdisc.com moet welke dan (ik krijg alleen maar links en doorverwijzingen naar hele andere sites).

 • Ik heb het al opgelost, eerst een opstartdiskette gemaakt met behulp van de instalatie van ME. Daarn met bootdiskette opgestart en na wat geklooi sys c: ingevoerd, het werkt!!

  Alleen weet ik nog steeds niet waar al die files zijn (ik heb ook al de mapopties op onzichtbare items weergeven)
 • In Windows > Configuratiescherm > Mapopties kun je opgeven dat verborgen bestanden moeten worden weergegeven. Hierna zijn deze bestanden wel zichtbaar, maar nog niet te verwijderen. Rechtsklikken op zo'n bestand > Eigenschappen en de vinkjes verwijderen voor [i:873988cf8d]verborgen[/i:873988cf8d]. Zo nodig kun je in een dosbox het commando [b:873988cf8d]ATTRIB -s -r -h [i:873988cf8d]bestand.ext[/i:873988cf8d][/b:873988cf8d] ingeven (maar dan met de juiste bestandsnaam) om een bestand te ontdoen van zijn kenmerken. Daarna kun je de bestanden wel verwijderen.
  Overigens: wat is de zin van het verwijderen als je daar straks toch weer WinXP overheen gooit? Die maakt ze net zo hard weer aan. Alleen boot.ini zou misschien wel weg kunnen. Maar als je WinXP [i:873988cf8d]schoon[/i:873988cf8d] wilt installeren (dus geen Upgrade), verwijder dan tijdens de setup de hele partitie, maak een nieuwe aan en alle rommel is weg…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Binary op 2002-03-25 19:08 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.