Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan ik format c-en

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb een Pentium 2 400 mhz met 64 MB en alleen een 8 GB harddisk.
  Dat is mijn C-schijf ik heb dus maar 1 partitie. Ik heb XP Pro er op staan maar wil een schone installatie doen.
  Hoe krijg ik nu voor elkaar dat ik XP schoon kan installeren en niet straks met het probleem zit dat ik niks meer kan met mijn pc omdat ik geen cd-romonderstuening heb voor de installatie.
 • Ik ga er nu ff vanuit dat alle data die je niet kwijt is op een backup staat.

  Kan heel simpel. Je computer is nieuw genoeg om vanaf cd te kunnen booten.
  Zet in het BIOS de cdrom als eerste opstartmedium. Stop de cd in de lade en herstart de computer. Als het goed is wordt de setup van Xp gestart. Volg de aanwijzingen. Op een bepaald moment moet je installatiepartitie kiezen. Er valt bij jou dus weinig te kiezen. Verwijder de hele partitie en maak een nieuw aan of formatteer de huidige.
 • Kan ik dus ook eerst de hele c-schijf formatteren en dan de cd erin.
  En zodra er staat press any key to boot from cd dan op een toets drukken??
 • Yep. Maar je hoeft niet eerst de schijf te formatteren. Dat doet setup zelf al (als je daarvoor kiest). Mag wel, is alleen dubbel werk en onnodig.

  Cheers,
  Ben Jonson
 • Het is ook beter om het via de setup te doen. Dan krijg je ook van die dingen als c-geformatteerd en daarna ineens niet van cd kunnen booten. Want dan heb je een probleem. Moet je weer ergens opstartdisks vandaan toveren.
 • kan ook via een opstartfloppy. met cd rom ondersteuning.
 • Werkt niet met XP.[quote:990edbd854]
  Op 26-03-2002 22:28, schreef rose:
  kan ook via een opstartfloppy. met cd rom ondersteuning.
  [/quote:990edbd854]
 • voor de veiligheid kun je effe een win98 bootdisk gebruiken, dan start in ieder geval je cd-rom op….

  kun je ook op http://www.bootdisk.com vinden !!!

  _________________
  ever seen a frog with a signature????

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Froggy op 2002-03-26 23:55 ]
 • [quote:74d42ec738]
  Op 26-03-2002 23:54, schreef Froggy:
  voor de veiligheid kun je effe een win98 bootdisk gebruiken, dan start in ieder geval je cd-rom op….
  [/quote:74d42ec738]

  Waarom denk je dat ik aanrade om via de setup te formatteren? Mocht de computer niet goed opstarten van cd, dan is er niks aan de hand, want je hebt je schijf toch nog niet geformatteerd.

  Daar komt bij dat veel mensen in DOS de xpsetup weer niet opgestart krijgen. Het ziet er wel uit als dos, maar het is een 32-bit omgeving en die draait nou eenmaak niet onder DOS.
 • Ik kan volgens mij sowieso geen opstartdiskette van W98 gebruiken want mijn systeem is NTFS en geen Fat meer, dus dat werkt volgens mij niet, maar ik kan er natuurlijk volledig naast zitten.

 • FAT en NTFS hebben hier nu even niks mee te maken, want we hadden het erover hoe je setup aan de praat moest krijgen. We hebben het nu dus alleen over de cdromdriver op de diskette eigenlijk.
 • Luister nou maar naar sjoerd :wink:
  een opstartdisk is niet nodig als je de optie in je bios hebt om eerst je cd-rom te checken voor een boot cd. Heel makkelijk. De setup van xp werkt idd niet onder dos.
 • Bedankt het is gelukt.
  Al krijg ik mijn geluid nog niet goed geinstalleerd.
  Het geluid gaat automatisch zachter als ik hem harder zet.

  Heb toch echt de goeie drivers.
 • Ik probeer dus hetzelfde te doen, maar als er staat: "press any key to boot from cd" (ofzo). Maar wanneer ik dit de dan start mn computer opnieuw op en komt dezelfde vraag weer in beeld…
  Wat gaat er fout??
 • Ik heb geprobeerd de c schijf te formatteren (ik zit met precies hetzelfde probleem) dat lukte niet. Mijn vraag is kan je echt je c schijf zo maar verwijderen in die setup? het is mijn enige schijf en er wordt veelvuldig gewaarschuwd met fabrieksinstellingen die worden verwijderd etcetc….. is dit echt veilig??? en hoe maak je dan weer een nieuwe partitie?

  [quote:5fa1949fc0]
  Op 26-03-2002 17:48 schreef Sjoerd Boerhout:
  Ik ga er nu ff vanuit dat alle data die je niet kwijt is op een backup staat.

  Kan heel simpel. Je computer is nieuw genoeg om vanaf cd te kunnen booten.
  Zet in het BIOS de cdrom als eerste opstartmedium. Stop de cd in de lade en herstart de computer. Als het goed is wordt de setup van Xp gestart. Volg de aanwijzingen. Op een bepaald moment moet je installatiepartitie kiezen. Er valt bij jou dus weinig te kiezen. Verwijder de hele partitie en maak een nieuw aan of formatteer de huidige.
  [/quote:5fa1949fc0]
 • [quote:70564ff4f3]
  Op 28-03-2002 19:54 schreef JeMaDo:
  Ik probeer dus hetzelfde te doen, maar als er staat: "press any key to boot from cd" (ofzo). Maar wanneer ik dit de dan start mn computer opnieuw op en komt dezelfde vraag weer in beeld…
  Wat gaat er fout??
  [/quote:70564ff4f3]
  Alleen na het inleggen van de cd (voor installatie) moet je op een willekeurige toets drukken. Zodra de installatie procedure loopt en windows een keer herstart moet je NIETS doen want dan moet hij van harde schijf booten en niet vanaf CD.
  Groetjes, Noztra.
 • De setup van windowsXP kan wel degelijk onder DOS werken. Met een dos bootfloppy start je de pc op met cd-rom ondersteuning.
  Vervolgens navigeer je naar de map I386 en geef je het commando: Winnt
  Dit start de dos versie van het installatieprogramma.
  Wanneer je het commando: Setup geeft dat in de root van de cd staat dan start je het 32 bits winnt installatieprogramma.
  Groetjes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.