Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

meer geheugen>pc trager?

JP-Sjonnie
5 antwoorden
 • Ik heb een fujitsu t bird met een 600 CPU en 64 Mb werkgeheugen.
  Ik heb er 128 Mb geheugen bijgeplaatst, maar hij lijkt nu nog trager.

  Wat is er aan de snelheid te doen?
  (van de hard disk is nog niet 1/3 in gebruik)
 • De harde schijf heeft er om te beginnen niet zoveel (niets eigenlijk) mee te maken. Het is inderdaad een bekend verschijnsel dat [i:e8f6e5f898]meer[/i:e8f6e5f898] geheugen [i:e8f6e5f898]minder[/i:e8f6e5f898] snelheid oplevert. Dat is zeker zo als je toch al geen tekort aan geheugen had. Dan is dat extra geheugen eigenlijk ballast. OK, beetje overdreven gesteld, maar toch. Als je programma's draait die veel geheugen vragen dan zou je het verschil wel moeten merken. Ik ga er hierbij overigens voor het gemak maar even vanuit dat je wel het juiste type geheugen hebt gekocht, want als dat niet zo is, dan schakelt de BIOS terug naar de snelheid van het traagste geheugen. Dat is ook zo als het nieuwe geheugen niet goed wordt herkend, dat kan vertragend werken. Controleer even de setting in de BIOS.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Binary op 2002-03-27 17:35 ]
 • Binary zegt dat de harde schifj niks met de snelheid van de computer te maken heeft. Nou dat heeft het wel degelijk. Onder andere de doorvoer snelheid van de harde schijf zijn van belang. Kijk maar, als je je harde schijf defragmenteert dan wordt je computer meteen een stuk sneller.
 • Ik heb helemaal niet gezegd dat de harde schijf niets met de snelheid van de PC in het algemeen te maken heeft. Natuurlijk heeft hij dat wel. Waarom zouden we anders allemaal defragmenteren? Waar het hier om gaat is dat er geheugen bij wordt geplaatst waarna de PC schijnbaar (blijkbaar?) trager is geworden in plaats van sneller. En dát heeft niets met de harde schijf te maken.
 • De combinatie 128 MB met 64 MB heeft hele slechte resultaten. Je kunt beter alleen de 128 MB ram module gebruiken.
  Groetjes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.