Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP Pro & Eicon Diva 2.0

Willy Spruyt
8 antwoorden
 • Een "grote" PC leverancier heeft mij een PC geleverd met WinXP Pro en een Eicon Diva 2.0 ISDN kaart, FOR XP ONLY, stond er uitdrukkelijk bij…!

  Een simpele Line check geeft al een foutmelding…

  Nu geeft de leverancier toe dat er "waarschijnlijk driver problemen zijn". Volgens hem is ISDN altijd "al lastig geweest".

  Herkent iemand dit probleem en heeft hij/zij inmiddels een oplossing?
 • PC Leveranciers zijn meestal niet zo goed in het configureren van pc's. Is er wel een juiste driver geinstalleerd. Heb je al gekeken voor nieuwere drivers?
  Misschien heb je hier wat aan:
  http://www.eicon.com/support/downind.asp?l=all
  Groetjes, Noztra.
 • Ja, inderdaad met mijn "oude" PC (win95 - geen CDWriter etc.) heb ik wel een EICON bestand van ruim 12 MB binnengehaald.
  Maar hoe krijg ik in godsnaam de 12 MB naar mijn nieuwe PC (12 MB proberen te kopieeren naar 10 floppy disk?).

  Wat mij betreft zorgt die "grote" leverancier dat het in orde komt, zo niet heeft is er een ondeeugdelijk produkt geleverd.

  Iedereen en alles verschuilt zich achter "drivers".
 • Zet de hd van de oude win95 pc in de nieuwe als slave op de 1e of 2e IDE-controller en je kunt het bestand kopieeren naar de hd van je nieuwe pc.
  Eventueel kun je daarna de hd gewoon weer terug plaatsen in je oude pc. Als je maar even let op de jumpersettings.
  Groetjes, Noztra.
 • Dat is een oplossing.
  De harde schijf is wel geformatteerd met Win95 FAT 16. Kan WinXP Pro daarmee omgaan.

  Inmiddels heb ik de ISDN kaart "aan de praat" gekregen. Tenminste de "line check" wordt nu succesvol afgesloten.
  Oorzaak: zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen… Maar ik o.a. de Eicon ISDN kaart en de 3COM netwerkkaart uit de PCI sloten gelicht en opnieuw weer geinstalleerd…
  Slecht(e) contact(en)? Wie zal het zeggen.
  Op dit moment werkt de communicatie nog steeds.

  Maar het volgende probleem heeft zich al aangeboden: na de configuratie van de HCCnet verbinding wordt er inderdaad verbinding gemaakt… Helaas binnenhalen van e-mail blijft hangen op "finding host" en op IE6 blijft het beeld staan op "openingen…. blalbla … enz." en verder gebeurt er niets.

  Nou moet ik toegeven dat ik niet zeker ben of ik wel mijn internetverbinding goed geconfigureerd heb (ziet er allemaal ietsje anders uit onder XP).
 • XP kan gewoon FAT16 lezen; hij leest toch ook FAT12.
  En de internet-settings zul je gewoon even moeten nalopen.
  Groetjes, Noztra.
 • Als het meezit brandt een kennis een CD met de Eicon Diva downloads voor mij.
  Een vraag: op dit moment maakt mijn Eicon Diva kaart dus wel verbinding (met mijn provider) maar weigert data transfer (zowel op Internet, E-mail of update voor Norton Anti-virus via o.a. FTP).
  Ligt dit weigeren UITSLUITEND aan de instellingen van mijn internet-verbinding (fout of juist niet geselecteerde protocollen etc.) of kan het dan toch nog aan de driver liggen?
 • Ik denk dat het aan je internetinstellingen ligt. Maar je moet gewoon even alles controleren.
  Groetjes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.